Consilierul judeţean Ovidiu Florean candidează pentru poziţia de lider PNL cu gândul la o reconstrucţie de succes a filialei

Reporter: Domnule inginer Ovidiu Florean, ce v-a determinat să vă asumaţi această candidatură?

         O.F.:  Există mai multe motive pentru care îmi asum o astfel de competiţie. În primul rând, nemulţumirea că rezultatul obţinut la alegerile locale şi parlamentare de anul trecut s-a situat mult sub potenţialul filialei. Până în decembrie 2016 am avut 4 parlamentari, acum avem doar 1. În ultima perioadă partidul a funcţionat oarecum experimental, cu mai mulţi lideri, care au avut sub o formă sau alta, aceeaşi echipă. Condamnabil este faptul că ulterior aceşti lideri au fost desconsideraţi tocmai de către cel care i-a promovat, afirmând “că nu a avut mână bună” sau că ar fi fost de slabă factură. O astfel de abordare nu e rezonabilă şi dezonorează. Eu personal nu aş adopta o astfel de atitudine pentru nimic în lume. Am certitudinea că trebuie să întrerupem seria unor astfel de experimente iar filiala judeţeana să funcţioneze după altfel de principii. Mă refer aici la o serie de concepte precum: leadership, echipă, responsabilitate, viziune, proiecte, alternativă, competiţie, onestitate, competenţă, performanţă, efort, muncă, perseverenţă, etc.

         Sper că ţinând cont exclusiv de aceşti termeni, şi nu după alte criterii, cei 400 de delegaţi care vor vota Biroul Politic Judeţean în 22 aprilie, să autorizeze cea mai performantă echipă care să conducă partidul pentru viitorii 4 ani.      

         Reporter: Aveţi experienţă pe reconstrucţie?

         O.F.: Da, cu conceptele despre care vorbeam anterior, am scos din faliment Corpul Gardienilor Publici acum 20 de ani şi l-am poziţionat de pe locul 38 pe locul 1 în competiţia dintre judeţe, în doar 2 ani de zile. Am experienţă managerială de peste 20 de ani şi am certitudinea că aş putea coordona această echipă performantă care să situeze filiala noastră judeţeană pe unul din primele 3 locuri la alegerile prezidenţiale din 2019. Pornim la drum cu o echipă formată din 15 primari care reprezintă structura de forţă electorală a partidului, deci avem foarte mult potenţial. Sunt convins că partidul va deveni frecventabil şi atractiv iar pe parcurs ni se vor alatura şi oameni cu profesii liberale, intelectuali neimplicaţi politic sau oameni de afaceri.

         Reporter: Este o sarcină deosebit de grea, v-o asumaţi?

         O.F.: Am mai afirmat de faţă şi cu alţi colegi că îmi pun la bătaie toate resursele şi expertiza managerială şi că sunt dispus să lucrez 14 ore pe zi, 7 zile pe saptamână pentru partid. Eu văd aceste lucruri ca pe o provocare şi îmi asum acest efort având întreaga disponibilitate după cum am demonstrat şi în cele 3 campanii în care am muncit zi de zi pentru echipa PNL. Mă refer aici la alegerile prezidenţiale din 2014 şi la alegerile locale şi parlamentare din 2016. Nu am nici un altfel de interes de ordin material sau de altă natură, ci o fac pentru crezul meu în valorile doctrinei liberale, şi mi-aş dori ca aceste valori să devină viitoarele repere de guvernare a României.

         Reporter: Contează vechimea în partid?

         O.F.: Vechimea în partid contează foarte puţin, cu adevărat contează experienţa instituţională. Din acest punct de vedere, cei 20 de ani de management consider că mă recomandă mai mult decât suficient.

         Reporter: Ce rol au femeile şi tinerii într-o echipă?

         O.F.: În viziunea mea au un rol foarte important care derivă din pasiune, adaptabilitate, curaj, spirit de sacrificiu, dintr-un simţ al dreptăţii şi al onestităţii  foarte bine conturat. Cele mai frumoase echipe se conturează din oameni care se ţin de cuvânt.  

         Reporter: Care credeţi că este atuul dumneavoastră în această competiţie?

         O.F.: Fără să mă repet cu privire la expertiză mea am convingerea că forţa unui lider stă într-o mare măsură în tăria de caracter şi în consecvenţa principiilor. Cât timp am fost director am angajat peste 1200 de oameni şi am coordonat echipe cu peste 550 de angajaţi. Am certitudinea că toţi aceşti oameni pot confirma oricând că nu spun vorbe-n vant.

         Reporter: Vă mulţumesc pentru interviu şi vă doresc succes.

         O.F.: Mulţumesc frumos, Doamne ajută!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5