Construirea noului corp de clădire al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, în grafic! Vara aceasta începe modernizarea Secției de Pediatrie

Gabriel Lazany, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, susține că stadiul de execuție la noul corp de clădire al unității spitalIcești este foarte avansat. Potrivit acestuia, termenele anunțate pentru finalizarea investiției se mențin.

“Credem că, din punct de vedere fizic, lucrarea, dacă vă referiți strict la partea de extindere, va fi gata la sfârșitul anului - începutul anului următor, urmând să trecem printr-o perioadă de probe tehnologice și adaptare. Cred că va fi funcțional spitalul undeva la sfârșitul trimestrului întâi din 2025.

În momentul de față, se lucrează masiv pe interior. Pe terasa superioară se fac lucrările de termoizolații și hidroizolații, după care etapa exterioară aș putea spune că este relativ finalizată. Toată concentrarea echipelor va fi pe interior. În momentul actual, pe interior sunt făcute structurile pentru compartimentări, mare parte dintre instalațiile termice sanitare de ventilații, se lucrează la instalațiile electrice. (…)Structurile deja sunt sunt făcute, urmează să se închidă perețiie, etajele și lucrarea să fie gata”, a declarat managerul SCJU Bistrița.

Gabriel Lazany a menționat că încep lucrăile și în clădirea principală a spitalului. Nu va fi doar o eficientizare energetică, este o modernizare în adevăratul sens al cuvântului.

“Spitalul va fi tot la același standard de calitate, atât din punct de vedere hotelier, cât și din punct de vedere medical. Am finalizat partea de proiect, care a fost depus la Consiliul Județean. Urmează ca săptămâna următoare proiectul să fie avizat de către verificator și probabil undeva la sfârșitul săptămânii următoare să fie depus la Primărie în vederea obținerii autorizației de construire. După obținerea autorizației de construire, imediat vor fi demarate lucrările. Echipele deja s-au pregătit și au făcut organizarea de șantier aici în curtea spitalului, astfel încât chiar de a 2-a zi după obținerea autorizației de construire să fie demarate lucrările. Termenul de execuție este de 24 de luni. Obligatoriu trebuie să ne încadrăm în termenele PNRR, ceea ce înseamnă termen limită, 30 iunie 2026, deci absolut închis și decontate toate toate lucrările. Lucrarea nu este una simplă pentru că se desfășoară cu pacienții în interior, deci nu putem întrerupe activitatea medicală și vor fi începute cu secția de Pediatrie, pentru că vreau să profităm de vacanța de vară când adresabilitatea la Secția de Pediatrie este una mai scăzută. Sper ca în luna septembrie lucrările pe secția de Pediatrie să fie finalizate, dacă nu într-o proporție foarte, foarte mare”, a explicat managerul SCJU Bistrița.

Extinderea pavilionului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, prin construirea unui corp de clădire nou, cu pasarelă de trecere între clădirea existentă și cea propusă, cu o valoare de aproximativ 100 milioane euro, este cel mai mare și important proiect din domeniul medical din județul Bistrița-Năsăud.
Proiectul are patru componente majore: C1: Extindere spital cu un pavilion în regim de înălțime S+P+4E; C2: Reabilitare energetică și modernizare pavilion existent; C3: Digitalizare; C4: Achiziționare aparatură medicală.
Pentru prima componentă, în urma procedurii de licitaţie, lucrările au fost adjudecate de asocierea dintre Dimex 2000 Company SRL – Hidro Salt B 92 SRL – Consola Grup Construct SRL – Mansard Corporate SRL – Cubicon Invest SRL.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5