Managerul Gabriel Lazany: Lucrările de structură la noua clădire a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, la jumătate! Președintele Moldovan: Cele mai bune servicii de sănătate pentru locuitorii județului!
Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, ec. Gabriel Lazany, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud – Emil Radu Moldovan, prefectul Teofil Cioarbă, alături de directorul adjunct general al SC Dimex Company 2000, Ioan Scurtu, au evaluat stadiul lucrărilor la noul pavilion al spitalului.
“Aici se lucrează într-un ritm susţinut, și, deşi începutul decontărilor nu a fost prea fericit, compania a făcut un efort foarte mare, cu resurse proprii, să ţină lucrările într-un ritm susţinut şi, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, dacă nu vin friguri foarte mari, spre sfârşitul anului vom sta pe acoperiş. (...)Aş vrea să le mulţumesc celor de la Dimex, celor de la Cona, proiectanţilor şi colegilor din spital, managerul Gabriel Lazany şi directorul administrativ Gabriel Szekely. Îi felicit pentru că sunt zi lumină în şantier şi sunt convins că undeva în primăvara anului 2025, deși termenul de finalizare este august 2025, dar Dimex ne-a obişnuit, ca şi multe alte companii de la noi din judeţ, că pot face lucrările mai repede decât perioadele contractuale, se vor încheia. Sper ca într-un an şi jumătate, cetăţenii judeţului Bistriţa-Năsăud să beneficieze de cele mai bune servicii de sănătate care pot fi oferite de un spital clinic judeţean de urgenţă”, a declarat președintele Emil Radu Moldovan.
Acesta a punctat faptul că proiectul în valoare de 100 milioane euro vizează, pe lângă construcția noii clăduri, reabilitarea clădirii vechi - instalaţii noi, baie în fiecare salon, redimensionarea saloanelor, mutarea secţiilor, digitalizarea serviciilor din Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Bistriţa și dotarea cu echipamente. “Avem toate fondurile asigurate. Din ştiinţa mea, partea a doua este în achiziţie publică, cu termen de depunere 3 noiembrie. Sperăm să facă un efort colegii noştri de la Achiziţie, comisia care e formată şi din colegele mele de la Achiziţii Publice, împreună cu cele de la Investiţii şi colegii de la spital să trateze cu celeritate şi într-un timp cât mai scurt vom avea desemnat un câştigător”, a explicat președintele Radu Moldovan.
Managerul Gabriel Lazany de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița a menționat că acest proiect a fost gândit astfel încât să poată fi construit cât mai repede, iar activitatea medicală din spital să nu fie afectată. “După discuţiile cu proiectanţii, am ales pentru construcţie acest model pe prefabricate şi merge foarte repede, având în vedere că, în 4 septembrie s-a pus primul stâlp, iar acum suntem într-o fază foarte avansată, în momentul de faţă este mai mult de jumătate din structura spitalului ridicată. Am ales varianta de a construi cu o macara mobilă pentru a nu afecta activitatea heliportului. Operatorul de pe macara este în permanentă legătură cu piloţii de pe elicopter, au numerele de telefon, iar când vine elicopterul, macaraua se poziţionează astfel încât să nu încurce traiectoriile de zbor. Ne-am concentrat, ca mod de lucru, pe zona centrală, se construiesc aceste trei corpuri de clădire. În momentul de faţă pregătim mai multe fronturi de lucru şi de aceea s-au turnat şi pereţii despărţitori. De săptămâna viitoare va începe turnarea plăcii şi pregătim o echipă de lucru care va lucra la faţade, astfel încât cât mai multe echipe să aibă fronturi de lucru. Totul a fost foarte bine gândit astfel încât cred, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, la sfârşitul anului să fie ridicată întreaga structură. Depinde foarte mult dacă timpul ţine cu noi, avem de turnat betoane foarte multe pentru că am ales acest mod de construire, dar sperăm ca toate să meargă bine”, a explicat managerul Gabriel Lazany.
Managerul SCJU Bistrița a adăugat că provocarea cea mai mare o repreyintă reabilitarea clădirii vechi, pentru că lucrările s evor face cu pacienţii în interior. "Am gândit un plan de reabilitare astfel încât să nu fie afectată activitatea medicală. Partea de digitalizare va fi până la nivel de pat, inclusiv partea de digitalizare şi robotizare a farmaciei, astfel încât asistenţii de farmacie să nu mai trebuiască să împartă pastilele la fiecare pacient. Acest lucru se va face în sistem complet automatizat", a explicat Lazany.
Prefectul Teofil Cioarbă şi-a exprimat speranţa că recepţionarea lucrărilor va fi la sfârşitul anului viitor. „Aici am văzut cu toţii că se poate. Consiliul Judeţean împreună cu SCJU Bistriţa arată, de fiecare dată, prin investiţiile pe care le-au executat, că se pot face lucruri pentru cetăţenii judeţului şi asistenţa medicală de care au parte locuitorii judeţului e de calitate”, a spus prefectul Teofil Cioarbă.
Citiţi şi:
- Lucrări și pe timp de noapte la noua clădire a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița!
- Construirea noului corp de clădire al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, în grafic! Vara aceasta începe modernizarea Secției de Pediatrie
- Dr. Ancuţa Hordoan, noul medic coordonator al Policlinicii SCJU Bistriţa! Mai multe consultaţii în Policlinică la Cardiologie şi Neurologie!
- Începe modernizarea sediului central al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa! Eficientizare energetică, recompartimentări prin fonduri europene!
- Managerul Gabriel Lazany: Până la finele anului, construcţia noului spital va fi gata! Pe timpul iernii, lucrări la finisaje interioare
Adaugă comentariu nou