Coronavirus și cum afectează pandemia globală jocurile de noroc

Pandemia globală a afectat, direct sau indirect, mai toate ramurile economiei. Chiar puține sunt domeniile care pot afirma cu certitudine că au înflorit în vreme ce alții s-au scufundat. Acest „fenomen” a avut și în continuare mai are anumite influențe asupra comportamentului oamenilor, obiceiurilor de consum și mai ales libertății de circulație.

Deși suntem conștienți că aceste restricții impuse la nivel global sunt pentru bunăstarea omenirii, nu putem trece cu vederea asupra efectelor pe care le resimțim.

Industria jocurilor de noroc, afectată maxim

Printre domeniile cu cele mai longevive restricții se numără HoReCa, iar pe lângă hoteluri, restaurante și cafenele, au fost închise și cazinourile și sălile de jocuri de noroc. Astfel peste 45.000 de angajați din România au intrat în șomaj tehnic, iar veniturile din domeniul jocurilor de noroc au fost diminuate considerabil, ceea ce a afectat inclusiv bugetul de stat.

De zeci de ani jocurile de noroc produc un venit considerabil pentru bugetul de stat (din impozitele foarte mari și nu numai), în 2019 valoarea impozitelor plătite de operatori fiind de aproximativ 894 milioane de euro, ceea ce pentru 2020 nu se mai poate afirma, pierderile bugetului de stat fiind evaluate la aproximativ 180 milioane de euro în doar 3 luni de lockdown.

Deși din această perspectivă situația nu pare a fi chiar roz, pe de altă parte, în lumea digitală lucrurile au început să înflorească odată cu instalarea stării de urgență. Deși, aparent, oamenii au fost îngrădiți de la diverse activități pe care le întreprindeau înainte, acum se pare că totul s-a mutat în online: cursuri, școli, ședințe, cumpărături… inclusiv distracția. Ei bine, la capitolul distracție se pot încadra și jocurile de noroc.

Cazinourile online bubuie

Din fericire cazinourile accesate exclusiv în mediul virtual nu au fost nevoite să se închidă, ba chiar s-au deschis multe altele pe lângă cele existente, căci oamenii muncesc pentru supraviețuirea financiară în vreme de pandemie. Așadar, majoritatea jucătorilor din mediul online nu au încetat să-și continue activitățile de pe telefoane, tablete sau laptopuri. În acest sens cazinourile online nu au suferit datorită pandemiei.

Mai mult decât atât, nevoia care i-a împins pe mulți oameni să stea în casă, i-a determinat să descopere tot mai multe din lumea virtuală, platformele care oferă bonusuri exclusive de la cazinourile online din Romania si acces la sute de sloturi, ruletă, blackjacj și poker – toate online, ușor accesibile în confortul casei, fără a fi nevoie de contact direct cu alte persoane.

Ba chiar și iubitorii pariurilor sportive au avut posibilitatea de a se bucura în continuare de mize și suspans, distracție și câștiguri frumoase de pe urma echipelor preferate.

Ce se întâmplă în lumea largă?

Covid-19 nu se întâmplă doar în România, așadar efectele se pot resimți în toată lumea, doar că în diferite proporții și maniere.

În Statele Unite ale Americii, de exemplu, oamenii sunt mai optimiști. S-a preconizat o creștere a profiturilor din cazinourile online de la 58,9 milioane de dolari la 66,7 milioane de dolari din 2019 pe 2020. Așadar, pentru 2025 previziunile arată deja 3 cifre, anume 102,9 milioane de dolari.

Este incredibil, nu-i așa?

Acest fapt se datorează practic coronavirusului care „forțează” oamenii să-și cheltuie banii pe altceva decât călătorii și alte distracții pentru care în continuare există enorm de mari restricții peste tot în lume.

Ce putem încerca GRATUIT?

Ei bine, dacă până acum am vorbit despre costuri, creșteri, pierderi și impact economic global, haideți să vorbim puțin și despre ce putem face la nivel de România, gratuit și fără anume obligații.

Putem încerca cele peste 320 de sloturi gratuite oferite de Deluxe Casino Bonus România, o platformă dedicată cazinourile legale din România și diverselor jocuri pe care le putem testa FOR FREE cum s-ar zice.

Știm și noi faptul că în vremurile grele trebuie să ținem de bani cât se poate, însă acest lucru nu trebuie să fie în detrimentul distracției, dacă tot suntem restricționați de la multe alte plăceri. Mai ales că avem posibilitatea de a ne reorienta atenția de la activitățile interzise sau cu restricții rigide, către jocuri uşor de accesat de pe dispozitivele mobile.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5