,,Cununa de pe Someş’’ şi ,,Balada’’, la Festivalul Internaţional de Folclor ,,Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu’’

Prof. Teodor Puşcaş

Festivalul Internaţional de Folclor „Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu” este singurul eveniment de acest tip din zona de sud a României şi unul dintre evenimentele marcante ale anului cultural românesc, în care prezenţa în România a unor importante ansambluri folclorice din ţară şi din întreaga lume reprezintă o recunoaştere naţională şi internaţională. Ajuns la cea de-a VII-a ediţie, festivalul a fost organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin CreArT – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti şi s-a desfăşurat în Parcul Cişmigiu. Evenimentul a fost realizat în coproducţie cu Societatea Română de Televiziune şi în parteneriat cu Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti. Festivalul s-a deschis vineri, 21 Iunie, cu o paradă a costumelor populare româneşti şi internaţionale, pe traseul Piaţa George Enescu – CaleaVictoriei –Bulevardul Regina Elisabeta – Parcul Cişmigiu. Alături de cele mai cunoscute ansambluri folclorice din ţară au mai participat şi străini din Serbia, Bulgaria, Grecia, Republica Moldova şi India. Spectacole folclorice, târg de meşteşugari, zonă gastronomică, plimbări cu trăsuri şi ponei, ateliere de creaţie şi multe alte surprize au fost pregătite de bucureşteni în parcul Cişmigiu.
Solişti cunoscuţi de muzică populară, orchestre, ansambluri folclorice profesioniste, minorităţi, comunităţi naţionale şi grupuri de copii au concertat pe parcursul celor trei zile pe scenele amenajate pe peluza restaurantului Monte Carlo (Scena Mare), la Foişori “Fân Zone”.
Peste1200 de artişti au încântat publicul prezent la Festivalul Internaţional de Folclor “Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu” .Cele două ansambluri representative pentru judeţul nostrum, "Cununa de pe Someş" şi "Balada" au prezentat bucureştenilor un obicei tradiţional de nuntă de pe Valea Someşului Mare, iar grupul vocal ,,Valeria Peter Predescu,, şi renumiţii solişti vocali Cornelia Aredelean Archiudean şi Alexandru Pugna au fost cei care au reuşit să completeze paleta artistică. Conducerea muzicală a fost asigurată de prof. Ioan Lazăr, iar coregrafia de către prof. Teodor Puşcaş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5