Dănuţ Pop – primarul tuturor cetăţenilor!
Un om cu un caracter deosebit, o persoană care s-a pus şi se pune în slujba cetăţenilor, un candidat la funcţia de primar al unui oraş important din judeţ, care se dedică şi se mulează pe cerinţele şi nevoile locuitorilor.
- Cine este şi ce vrea Dănuţ Pop?
- Sunt de profesie economist, născut la data de 9 ianuarie 1964, în Dobric, şi locuiesc în Beclean de peste 26 de ani, căsătorit, 5 copii, dintre 2 au terminat universităţi la Oxford, în Anglia, o fată lucrează actualmente la cea mai mare şi apreciată universitate din Europa – Universitatea Oxford; soţia fiind asistent medical în Becleam.
- D-le ec. Dănuţ Pop, vă rog să ne spuneţi unde şi de ce vreţi să candidaţi la funcţia de primar?
- Evident, ca şi beclenar, voi candida la funcţia de primar al oraşului Beclean, pentru faptul că sunt un om cuo bogată experienţă în administraţia publică, format la Primăria Bistriţa, unde am ocupat funcţia de şef Serviciu Buget Finanţe Contabilitate, poziţie din care am urmat cursurile de perfecţionare la Centrul Naţional de Formare a Funcţionarilor Publici şi Aleşilor Locali – Besançon din Franţa.
Am fost ales în Comitetul Director al Directorilor Economici din Federaţia Municipiilor din România.
În concluzie, posed o experienţă bogată în administraţia publică, care experienţă voi folosi-o în activitatea din Primăria oraşului Beclean.
Doresc ca cetăţenii din oraşul Beclean să beneficieze de serviciile celor care lucrează în Primărie, în primul rând cel al primarului, aşa cum beneficiază cetăţenii din oraşele vest europene, respectiv să vină la Primărie cu încredere, ca la a doua casă, unde vor fi primiţi cu respect şi înţelegerea cuvenite, consiliaţi şi ajutaţi în rezolvarea tuturor problemelor cetăţeneşti.
- Care este deviza dumneavoastră în munca din Primăria şi care sunt obiectivele propuse în interesul cetăţenilor?
- Dacă voi fi ales, întreg mandatul meu se va desfăşura sub deviza „Cetăţeanul nostru, stăpânul nostru!”
Enumăr câteva obiective pe care le consider prioritare:
1. Izolarea termică a blocurilor prin atragerea de fonduri europene, cu participarea a 10% din fondurile Primăriei şi 90% din fonduri europene.
Menţionez că de 7-8 ani se putea realiza izolarea termică cu fonduri europene.
2. Atragerea de investitori, care să creeze locuri de muncă, în prezent, jumătate din populaţia activă lucrând la Bistriţa şi făcând naveta.
3. Construirea unui Centru Cultural care să cuprindă o sală destinată tinerilor (discotecă), un cinematograf modern şi o sală de spectacole.
4. Construirea unui Complex Sportiv pe actuala bază sportivă, care se află în paragină, care să cuprindă un teren sintetic, folosit gratuit de toţi copiii şi tinerii, o sală de fitness, dotată cu ultimele standarde, două terenuri de tenis de câmp şi modernizarea terenului de fotbal şi a stadionului.
Este necesară, urgent, înfiinţarea unei echipe de fotbal a oraşului.
5. Cabinet medical stomatologic pentru elevi şi copii, beneficiind de servicii gratuite, este o prioritate de a-l înfiinţa rapid, existând posibilităţi în acest sens.
6. Modernizarea pieţei agroalimentare existentă pentru practicarea unui comerţ civilizat, modern şi corespunzător din punct de vedere sanitar.
7. Reînfiinţarea unui Serviciu de Salubritate la Primărie, respectiv achiziţionarea a 2-3 maşini pentru prestarea acestui serviciu, pentru a concura firma Vitalia, care practică preţuri foarte mari.
8. Modernizarea străzilor şi a trotuarelor, de exemplu str. Petru Maior, unde nu există trotuar deşi circulă zilnic 500 de copii spre Şcoala Generală „Liviu Rebreanu”, obligaţi să circule pe carosabil, printre maşini sau str. Gh. Doja, care duce spre cimitir şi nu posedă trotuare, fiind intens circulată.
9. Montarea a 4 semafoare în principalele 4 intersecţii, pe drumul european E58, care să se sincronizeze, încât să poată să fie fluidizat traficul, până la construirea unei şosele de centură.
10. Construirea unei şosele de centură care să elibereze oraşul de traficul greu.
11. Reducerea impozitelor şi taxelor locale prin Hotărâre de CL, în contradicţie cu Hotărârea consilierilor locali actuali, care au majorat impozitele şi taxele.
12. Pentru localităţile aparţinătoare – Figa, Rusu de Jos, Coldău, Beclenuţ se va pune la dispoziţia tuturor copiilor, cu vârsta între 3-18 ani, a unor microbuze care să-i transporte gratuit la şcoală.
13.Modernizarea şcolilor şi străzilor din localităţile aparţinătoare.
14. Extinderea canalizării pe străzile din oraş unde nu există şi în localităţile componente.
15. Susţinerea tuturor cultelor religioase în desfăşurarea activităţii lor.
16. Înfiinţarea unei piste pentru biciclete pe Valea Viilor şi spre Figa.
- Stimate candidat la funcţia de primar – Dănuţ Pop – vă rog să ne precizaţi, din partea cărei formaţiunipolitice veţi candida la actualele alegeri şi dacă veţi fi ales, ce mesaj transmiteţi cetăţenilor?
- Am ales un partid nou înfiinţat, denumit Partidul M 10, pe considerentul că celelalte partide nu mai au ce spune cetăţenilor.
Este mai mult o candidatură independentă, dar eu voi da seama, în toată activitatea mea, doar cetăţenilor oraşului Beclean.
- Vă dorim succes!
Citiţi şi:
- Primarul Romeo Florian: Dacă nu se face o echilibrare a bugetelor, atunci dezvoltarea va rămâne o poveste
- Profesorul Vasile Pop, reales preşedinte al PSD Beclean. Radu Moldovan: Echipa PSD de aici un etalon pentru orice organizație politică
- Ionuț Maftei: Lunca Ilvei spune DA schimbării!
- Locuri și obiective emblematice pentru orașul Năsăud, în picturi și fotografii. Complexul Comercial cu Grădina de vară din Năsăud
- Dănuţ Pop: Se va schimba primarul la Beclean. Cetăţenii au spus că ajunge, are 16 ani
Adaugă comentariu nou