De ce îți este atât de utilă o baterie externă
Secolul XXI poartă numele de secolul vitezei. Și nici nu e de mirare că deținem cel puțin un smartphone, o tabletă sau un alt gadget care ne ajută sau ne face viața mai frumoasă în fiecare zi.
Spre exemplu, sigur ai trăit momente când, dintr-un motiv sau altul, ai uitat să îți încarci telefonul și s-a descărcat când ți-a fost lumea mai dragă. Că mergeai la o intâlnire și când să faci un apel, acesta s-a închis. Stai liniștit, cu toții am trecut prin astfel de situații și ne-am spus de nenumărate ori că ne vom cumpăra la primul salariu o baterie externă.
Odată cu apariția telefoanelor inteligente, am început tot mai mult să intrăm pe rețelele de socializare, să ne instalăm diverse aplicații sau să răspundem din mers la mail-uri. Deși aceste funcții și aplicații ne ușurează viața, totodată sunt cele mai mari consumatoare de energie. Și cum ideea unui smartphone este să asigure mobilitate maximă, cu siguranță nu vei fi mereu în căutarea unei prize.
Așa a luat naștere conceptul de „baterii externe”, gata să redea viața oricărui gadget de care nu ne putem dezlipi. Bateriile externe au fost create, la începutul anului 2010, pentru a încărca rapid telefonul, tableta și alte gadgeturi cu baterii de puțini mAh. Cu timpul, s-a constatat necesitatea de a dezvolta baterii externe de și mai mare capacitate, pentru a încărca și laptopurile sau mai multe device-uri în același timp.
Iată câteva dintre motivele pentru care achiziția unei baterii externe este o alegere pe termen lung:
Bateria externă îți oferă libertate de mișcare
Cu alte cuvinte, nu vei mai sta cu ochii după o priză liberă pe oriunde mergi, pentru a-ți conecta cablul. Dacă îți cumperi o baterie externă, vei putea călători toată ziua, vorbi și manevra aplicațiile de care ai nevoie, fără teama că vei rămâne fără energie în momentul în care ai cea mai mare nevoie. Pentru că funcția primară a unei baterii externe este încărcarea smartphone-ului, în funcție de capacitatea acesteia, o poți face de mai multe ori.
Este foarte practică
Bateria externă este un gadget foarte ușor de folosit, iar majoritatea produselor de acest tip sunt mici, subțiri și ușoare, așa că le poți lua cu tine în geantă sau ghiozdan și chiar în buzunar. Pentru mulți dintre noi, indiferent de distanța pe care o parcurgem, drumul este mai plăcut când suntem însoțiți de muzică sau diversele aplicații prin care putem vorbi cu prietenii, precum Whatsapp. Tocmai de aceea, bateria externă este un motiv în plus datorită căruia rămânem mereu conectați la ceea ce contează pentru noi.
O baterie externă poate fi aleasă în funcție de necesități
Deși au fost create pentru a da viață telefoanelor inteligente, pe piață sunt și modele special create pentru laptopuri. De exemplu, daca ai un telefon cu o baterie de 2500 mAh, poți cumpăra o baterie externă de tip breloc, cu o capacitate de 5600mAh, care costă doar 67 de lei.
Iar dacă ai nevoie de laptop oriunde ai merge, iar bateria pe care o posedă se descarcă rapid, pe piață există și baterii externe pentru laptop, de 20.000 mAh. Pentru pasionații de munte și pescuit, producătorii au dezvoltat baterii externe solare, care pot fi agățate de rucsac pentru a capta energia necesară încărcării diferitelor gadgeturi.
Tu ești cel mai în măsură să o alegi, în funcție de necesitățile cotidiene.
O baterie externă reprezintă o investiție de lungă durată
Cu siguranță nu o vei folosi 1-2 ori și o vei arunca în vreun colț al camerei. Pe piață sunt disponibile și baterii externe de diferite forme (precum bateria externă Pokeball), mărimi (de la baterii externe de tip breloc la cele pentru laptop, de dimensiuni ceva mai mari) și culori (roșu, auriu, verde, negru și așa mai departe).
Iar dacă îi respecți ciclul de încărcare/descărcare completă, poți conta pe ea ani buni.
Încarcă orice tip de gadgeturi, de la toți producătorii
Oricând ești pe picior de plecare și ai nevoie de energie pentru GPS sau Waze, pentru aparatul foto sau laptop, cu o singura baterie poți încărca mai multe gadgeturi. În plus, bateria externă este concepută pentru a fi compatibilă cu numeroase produse de la Samsung, Apple, Nokia, BlackBerry și așa mai departe.
Adaugă comentariu nou