Cum alegi un încărcător auto: 5 aspecte de care să ții cont

Obișnuiești să parcurgi distanțe lungi cu mașina sau să pierzi mult timp în trafic? În mod sigur ai nevoie de un încărcător auto pentru dispozitivele pe care le folosești cel mai des. Nimic nu este mai neplăcut decât să rămâi fără baterie la telefon tocmai când o aplicație îți arată drumul ori în momentul în care te afli într-o convorbire importantă! Știm cu toții că gadgeturile din zilele noastre sunt tot mai performante, însă din cauza utilizării frecvente bateria lor se descarcă în doar câteva ore. Ei bine, încărcătorul auto reprezintă o opțiune foarte bună ca să prelungești timpul de utilizare a smartphone-ului, tabletei sau oricărui alt dispozitiv atunci când pleci de acasă. Totuși, cum alegi un accesoriu de calitate? Iată câteva aspecte de care să ții cont:

Puterea de încărcare

Multe dintre dispozitivele apărute pe piață în ultima vreme suportă tehnologii de încărcare rapidă. Prin urmare, una dintre caracteristicile importante ale încărcătorului auto ține de puterea acestuia. Dacă vei utiliza un accesoriu slab, există posibilitatea ca dispozitivul care a rămas fără baterie să se încarce foarte greu sau să nu se încarce deloc. Amperajul și voltajul încărcătorului îți poate indica dacă operația de desfășoară în parametri normali și cât de repede se încarcă o baterie. De regulă, cel mai eficient este încărcătorul auto 2A, care oferă o rată de transfer a energiei de 2100 MA/h. În ceea ce privește numărul de volți, cel mai des întâlnit este încărcătorul de 5 volți.

Conectivitatea

Acest parametru se referă, de fapt, la numărul de porturi pe care le are un încărcător. În comerț găsești foarte multe modele, care au de la unul până la maximum șase porturi. Ai grijă aici să ții cont de puterea de încărcare a fiecărui port. În general, încărcătoarele auto cu mai multe porturi îți oferă posibilitatea de a încărca simultan un număr mai mare de dispozitive. Chiar dacă și un model cu un singur port este util, de preferat ar fi ca încărcătorul să aibă cel puțin două porturi.

Compatibilitatea cu gadgeturile folosite

Majoritatea încărcătoarelor disponibile în comerț sunt definite ca fiind universale. Lucrul acesta se datorează protocolului USB, adoptat din 2009 la nivel internațional. Însă, dacă modelul utilizat nu are suficiente porturi pentru nevoile tale sau ceva nu se potrivește cu gadgeturile folosite, poți opta pentru adaptoare. Așadar, nu este necesar ca încărcătorul să aibă același producător, de exemplu, ca și telefonul. Cele mai căutate adaptoare sunt cele pentru căști ori care permit extensia cablurilor, însă există și alte opțiuni care îți pot fi de folos indiferent de situație, mai ales că sunt versatile și se potrivesc mai multor device-uri.

Timpul de încărcare

Dacă stai foarte mult în mașină există posibilitatea să nu te deranjeze că îl ții un timp îndelungat la încărcat. Situația se complică însă atunci când ești într-o deplasare și nu-ți permiți să aștepți în autoturism ca dispozitivul tău să se încarce. Din acest motiv este bine să acorzi atenție și timpului de încărcare. Astfel, poți opta pentru încărcătoare accelerate sau fast chargers, care realizează o alimentare integrală în 60-90 de minute, chiar dacă folosești gadgetul. Există și încărcătoare auto rapide, care alimentează smartphone-ul sau tableta într-o perioadă scurtă de timp și te anunță când încărcarea e completă, dar și modele lente, trickle charges, care au nevoie de mai mult timp pentru alimentare.

Materialul din care este realizat încărcătorul

Acesta este un criteriu demn de luat în calcul deoarece determină durata de viață a încărcătorului. Dacă vrei să-l păstrezi vreme îndelungată, fără să se deterioreze, alege un model din metal ori fibră de carbon. Acestea sunt mai rezistente decât cele din plastic.

Ia în considerare aceste aspecte dacă vrei să-ți achiziționezi un încărcător auto de calitate. În plus, ține cont și de lungimea cablului, ca să te asiguri că și pasagerii de pe bancheta din spate pot folosi încărcătorul și îndreaptă-ți atenția și spre adaptoare în situația în care modelul achiziționat nu se potrivește cu toate dispozitivele pe care vrei să le alimentezi în mașină.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5