Statiile de incarcare electrica, o varianta utila pentru acasa

Protectia mediului inconjurator este principala preocupare a secolului XXI. Astfel ca, producatorii de autoturisme si-au intreptat atentia catre crearea de noi modele, hibrid sau 100% electrice. In Romania, conform datelor RAR, APIA si DRPCIV, in acest moment sunt aproximativ 1000 de autoturisme electrice inmatriculate.

Desi pretul unui automobil electric este mai scump, mai ales pentru piata din Romania, circa 50.000-100.000 de euro, pentru modelele mai performante, cu o autonomie de peste 500 de kilometri, nu sunt putini romani care aleg sa investeasca intr-un astfel de automobil.

Pe masura ce vanzarile de vehicule electrice continua sa creasca, exista implicit si o cerere mai mare de puncte de incarcare, deoarece alimentarea cu energie se face intr-un timp mai indelungat decat umplerea unui rezervor auto cu benzina sau motorina.

Statiile de alimentare, ca sa fie capabile sa efectueze nu numai incarcari inteligente, rapide, trebuie si sa ajute companiile de transport privat si public, precum si conducatorii auto particulari, ca sa fie in pas cu vremurile. Astfel, o buna alternativa il reprezinta modelele de statii de incarcare masini electrice pentru acasa.

Romanii care locuiesc la casa au nevoie de un asemenea echipament modern daca vor ca sa nu piarda bani si nici timp pretios asteptand ca masinile sa li se incarce la o statie publica, eventual la una din parcarea unui supermarket, pentru ca o umplere rapida poate dura in medie cam 45 de minute, iar o incarcare efectuata la o viteza normala, chiar si cateva ore, in functie de capacitatea bateriei masinii in cauza.

Proiectate pentru utilizatorii de acasa, produsele din gama Home Line de la Volt  reincarcă de pana la de 8 ori mai rapid decat o priză conventională. Dispozitivele respective sunt disponibile in mai multe variante: 3,7kW, 7,4kW, 11kW și 22kW, monofazat sau trifazat, cu un curent de iesire de 16A sau 32A si pot fi instalate pe un stalp sau pe un perete, in interiorul (garaj, atelier) sau in exteriorul locuintei.

"Condusul electric produce 0 emisii de carbon. Desigur, emisiile asociate producerii curentului necesar reprezinta un factor important. Conform unor studii (Analiza UCS), numarul acestor emisii este mult mai mic fata de cel al masinilor obisnuite. Pe masura ce numarul surselor regenerabile de energie creste, condusul electric va deveni si mai curat", se mai mentioneaza pe volt.com.ro.

Statia de incarcare pentru acasa va fi usor adaptata la puterea de incarcare a instalatiei electrice cu ajutorul unui electrician bun care se pricepe la asemenea echipamente ultramoderne. Acesta stie cum se poate regla instalatia casei pentru a permite sa atingi fara probleme tehnice puterea de incarcare necesara pentru masina ta electrica, intr-un timp cat mai scurt.

Aparatele electrocasnice cu acumulatori folosesc numai electricitate de la priza la o incarcatura completa (timp de cateva minute). Nu au nevoie de echipamente speciale. Spre exemplu, un telefon sau un hoverboard sunt gadgeturi conectate pentru incarcare cam doua ore.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5