“De la marginalizare la integrare”, proiect de angajare a 50 de persoane din grupurile vulnerabile
Klever System SRL în parteneriat cu Fundația Creștină de Caritate “Sf. Nicolae” implementează în perioada 05.01.2015-31.12.2015 proiectul cu titlul “De la marginalizare la integrare”, un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investește în oameni!”, în cadrul cererii de propuneri de proiecte nr. 173 “Dezvoltarea economiei sociale”, Axa prioritară 6 “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție 6.1. “Dezvoltarea economiei sociale”.
Proiectul POSDRU/173/6.1/S/147303, cu titlul “De la marginalizare la integrare”are ca și obiectiv general dezvoltarea economiei sociale, facilitând accesul pe piața muncii a 150 de persoane din grupurile vulnerabile din două regiuni ale țării, Nord Vest și Centru. Proiectul se implementeaza în județele Bistrița-Năsăud, Cluj și Mureș, valoarea lui este de 5.734.884,39 lei si are o durată de implementare de 12 luni.Urmărind atingerea obiectivelor stabilite, s-au realizat următoarele:
· S-a dezvoltat o aplicație informatica inovatoare,BKlever,dedicată grupurilor vulnerabile și promovării economiei sociale ca instrument pentru consiliere și orientare profesională/consiliere psihologică a persoanelor din grupul țintă.
· S-au înființat și operaționalizat 6 Structuri de Economie Sociala (cu personalitate juridica distinctă): KES Asist SRL care activeaza pe piata serviciilor suport, externalizate; KES Design SRL care are ca domeniu de activitate Activitati de arhitectura, ingineriesiservicii de consultantatehnica legate de acestea; KES Invest SRL care are ca domeniu de activitate Activitati de consultantapentruafacerisi management; KES Project SRL careare ca domeniu de activitate Activitati de arhitectura, ingineriesiservicii de consultantatehnica legate de acestea; KES Suport SRL care are ca domeniu de activitate Activitati de consultantapentruafacerisi managementsi KES Business care are ca domeniu de activitate Activitati de consultantapentruafacerisi management.
· S-a demarat procesul de dezvoltarea abilităților de planificare a carierei, de căutare și menținere a unui loc de muncă, de dezvoltare personală a 150 de persoane din grupurile vulnerabile, prin consiliere și orientare profesională/consiliere psihologică;
· S-a demarat procesul de dezvoltarea competențelor și abilităților TIC pentru persoanele din grupul țintă care aparțin grupurilor vulnerabile (femei, persoane de etnie roma, persoane cu dizabilități etc), prin derularea de programe de formare (de dezvoltare a competentelor cheie).
· S-au creat 20 de noi locuri de muncă, promovându-seastfel economia socială, ca un instrument flexibil în rândul angajatorilor/angajaților, urmând ca până la finalul proiectului să se ajungă la crearea de 31 de noi locuri de muncă.
Grupul țintă al proiectului este constituit din 162 de persoane din care 150 de persoane aparținând grupurilor vulnerabile (femei, persoane care trăiesc din venitul minim garantat, persoane cu dizabilități și persoane de etnie romă), 6 manageri și6 specialiști în economia socială. Pe parcursul proiectului, persoanele din grupul țintă sunt implicate în activități de consiliere și orientare profesională care vor contribui, alături de cursurile de instruire, la dobândirea noțiunilor de bază legate de promovarea si dezvoltarea personală, îmbunătățirea strategiilor de căutare a unui loc de muncă, identificarea surselor de satisfacție profesională, învățarea permanentă, creșterea stimei de sine, precum și dezvoltarea competențelor de bază TIC.
George-Sebastian Naghiu,
Reprezentat legal, Manager de Proiect
KLEVER SYSTEM SRL
Citiţi şi:
- ”Economia socială- o alternativă pentru incluziunea socială”
- Consiliere şi orientare profesională pentru femeile vulnerabile
- 28 deţinuţi de la Penitenciarul Bistriţa vor fi calificaţi în meseria de lucrător finisor constructor
- 28 de deţinuţi învaţă să fie lucrător în cultura plantelor
- Arta decorativă – pas spre integrare la CSEI Nr. 1 Bistrița
Adaugă comentariu nou