Depozitul de la Tărpiu nu va fi operaţional din 18 februarie
Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, susţine că termenul pentru punerea în funcţiune a depozitului ecologic de la Tărpiu, anunţat la semnarea oficială a contractului, nu va putea fi respectat, din cauza unor probleme tehnice.
Astfel, după începerea procedurilor de preluare a Centrului de Management Integrat al Deşeurilor de la Tărpiu (comuna Dumitra) – staţia de sortare, staţia de compostare şi depozitul de deşeuri – au fost sesizate şi primele disfuncţionalităţi. Cântarul electronic nu funcţionează, utilajul pentru nivelarea deşeurilor ar trebui eventual “paraşutat” pentru că nu s-a gândit o cale de acces şi tot aşa. “Voi merge săptămâna viitoare la Tăspiu să vedem ce problem sunt”, ne-a declarat Moldovan.
SC Vitalia Servicii pentru Mediu Tratarea Deșeurilor SRL din Boldeşti Scăeni, judeţul Prahova, şi-a adjudecat contractul de „Delegare prin Concesionare a Gestiunii Serviciului Public de Management și Operare a Centrului Integrat de Management al Deşeurilor Tărpiu”. Contractul a fost semnat la începutul lunii ianuarie, iar atunci s-au dat asigurări că depozitul va deveni operaţional din 18 februarie. Se pare că nu va fi aşa.
Între timp şi licitaţia pentru stabilirea operatorului unic pentru colectarea deşeurilor din Bistriţa-Năsăud a fost suspendată de către Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor. Una dintre firmele participante a contestat faptul că pubelele pentru colectarea selectivă a deşeurilor nu au fost amplasate, iar de aici a început blocajul.
Citiţi şi:
- Depozitul ecologic de la Tărpiu, gestionat de o firmă din Prahova
- Din 18 februarie, toate maşinile de gunoi merg la Tărpiu
- Primele maşini cu deşeuri au fost descărcate în depozitul ecologic
- Celula 2 a depozitului de la Tărpiu, estimată la 6,475 milioane lei! Prima „groapă” se apropie de epuizare!
- A fi… sau a nu fi deschis la termen? Iată întrebarea care se pune!
Adaugă comentariu nou