Deputatul Robert Sighiartău: Să îi cinstim memoria unui luptător curajos!
Valorile, principiile și tenacitatea unor lideri precum Corneliu Coposu (născut acum 107 ani, la 20 mai 1914), prigoniți de totalitarismul comunist și atacați fără încetare după 1989, ne-au salvat în anii ‘90 de comunismul "cu față umană" ce era pregătit României de către Ion Iliescu.
Puse în minoritate de simulacrul de alegeri din 20 mai 1990, valorile lui Corneliu Coposu - patriotismul luminat, morala creștină, respectul pentru omul simplu sau adeziunea la civilizația euro-atlantică - aveau să triumfe la un an după moartea lui, în 1996. Au așezat de atunci, definitiv, România în tabăra pro-occidentală. Aceste valori trebuie redescoperite și trăite pentru a sta în continuare temelie solidă pentru România modernă, membră a UE și NATO.
Deputat Robert Sighiartău,
secretar general al Partidului Naţional Liberal
Citiţi şi:
- Deputatul Robert Sighiartău: Corneliu Coposu, simbol al luptei pentru libertate și demnitate
- 18 ani de la trecerea în eternitate a seniorului Corneliu Coposu
- Deputatul Robert Sighiartău: În 28 ianuarie 1990 a fost prima mare manifestație de protest organizată de partidele istorice după Revoluția din 1989!
- Deputatul Robert Sighiartău: Am depus un proiect de lege pentru proclamarea anului 2023 ca Anul IULIU MANIU
- Deputatul liberal Robert Sighiartău, alături de o delegație parlamentară, în SUA
Comentarii
Ma bucur ca mai exista oameni care se gandesc cu piosenie la Senior! Domnul Corneliu Coposu spunea (citez din memorie) : ""Nimeni nu este de neinlocuit...doar valoarea este indispensabila!"' L-am cunoscut personal,pastrez un loc special in suflet pentru Domnia Sa...Nu se gaseste in orasul acesta, in judetul acesta, un bulevard, o strada frumoasa, o piata , care sa aduca aminte de acest om minunat..."' dr.MNPop
Motto:
„Cerne, Doamne, liniștea uitării
peste nesfârșita suferință,
seamănă întinderi de credință
și sporește roua îndurării.
Răsădește, Doamne, dragostea și crinul
în ogorul năpădit de ură
și așterne peste munți de zgură
liniștea, iertarea și seninul."
(Corneliu COPOSU- Rugă)
În perioada 1937-1947, Corneliu Coposu a fost secretar politic al lui Iuliu Maniu, preşedintele PNŢ. Calvarul liderului ţărănist Corneliu Coposu a început pe 14 iulie 1947, când a fost arestat împreună cu întreaga conducere a PNŢ, în ceea ce s-a numit Înscenarea de la Tămădău. Până în 1956 a fost ţinut în arest preventiv, fără să fie judecat. În 1956 i s-a înscenat un proces pentru "înaltă trădare a clasei muncitoare" şi pentru "crimă contra reformelor sociale". A fost condamnat la muncă silnică pe viaţă. Până în 1962 a fost închis într-un regim sever de izolare la penitenciarul Râmnicu Sărat. In anul 1990 Corneliu Coposu mărturisea despre ultima sa întâlnire cu Iuliu Maniu: „Eu am avut şansa să-l văd pe bietul Maniu în timpul procesului nostru. Un temnicer pe care-l cunoşteam, şi care beneficiase de atenţia noastră, a venit la mine şi mi-a spus: «Domnu’ doctor, vreţi să-l vedeţi pe Bătrânu’?». M-am dus în celula lui şi Maniu mi-a spus: «Eu n-am să supravieţuiesc. Dacă tu vei trăi, să nu laşi partidul să moară».” Acesta a fost aşadar testamentul politic pe care Corneliu Coposu l-a primit de la Maniu, şi pe care în urmă cu 26 de ani l-a dat mai departe, urmaşilor săi. Desi după moartea lui Corneliu Coposu
PNŢCD nu a rezistat pe scena politică, rămâne totusi tezaurul său doctrinar şi legitimitatea sa istorică pus în slujba românilor, gratie fermitătii în concepţii şi refuzului de a tranzacţiona principiile ale fostului conducător ţărănist.
(Vezi si : https://timponline.ro/de-la-iuliu-maniu-la-corneliu-coposu/)
Adaugă comentariu nou