Din fântâna cu înţelepciune III.
“Ce crezi tu despre mine nu e treaba mea.”
Şapte paşi pentru a vă elibera de dominaţia ego-ului, în concepţia dr-lui Wayne W. Dyer.
Iată şapte sugestii, care să vă ajute să transcedeţi ideile adânc înrădăcinate în legătură cu importanţa de sine. Toate acestea sunt menite să vă împiedice să vă identificaţi, în mod fals, cu ego-ul plin de sine.
5. Renunţaţi la nevoia de a avea mai mult.
Mantra ego-ului este mai mult. Oricât de multe aţi realiza şi aţi dobândi, ego-ul va insista că nu e de ajuns. Vă veţi afla într-o permanentă stare de efort susţinut, eliminând posibilitatea de vă atinge vreodată ţelul. Cu toate acestea, în realitate l-aţi şi atins. Şi modul în care alegeţi să folosiţi acest moment prezent al vieţii voastre, reprezintă propria voastră alegere. Ironia este că, atunci când vă opriţi din a dori mai mult, primiţi din ce în ce mai mult din ceea ce v-aţi dorit în viaţă. Dearece vă detaşaţi de nevoie, vi se pare mai uşor să daţi şi voi mai departe, deoarece înţelegeţi cât de puţin aveţi nevoie, pentru a fi satisfăcuţi şi împăcaţi.
Sursa universală este multumită cu ea însăţi, se extinde constant şi crează viaţa nouă – niciodată nu încearcă să se ataşeze de creaţiile sale, din propriile motive egoiste. Ea crează şi eliberează. Atunci când renunţaţi la nevoia ego-ului de a avea mai mult, vă unificaţi cu acea Sursă. Voi creaţi, atrageţi către voi şi eliberaţi, fără să cereţi mai mult decât vă iese în cale. În postura de om care apreciază orice îi iese în cale, învăţaţi lecţia foarte puternică pe care a predat-o Sf. Francisc din Assisi: ... dăruind vei dobândi. Permiţându-i abundenţei să curgă în jurul vostru şi prin voi, vă aliniaţi la Sursa voastră şi garantaţi ca această energie va continua să curgă.
6. Renunţaţi să vă identificati pe baza realizărilor voastre
Acesta poate fi un concept foarte dificil, dacă vă gândiţi că voi sunteţi realizările voastre. Dumnezeu scrie toată muzica, Dumnezeu cântă toate cântecele, Dumnezeu construieşte toate construcţiile, Dumnezeu este sursa tuturor realizărilor voastre. Aud ce tare protestează ego-ul vostru. Oricum, rămâneţi acordaţi la această idee. Totul vine de la Sursă! Voi şi cu mine suntem una! Voi nu sunteţi acest corp şi realizările sale. Sunteţi observatorul. Observaţi totul şi fiţi recunoscători pentru capacităţile pe care le-aţi acumulat. Acordaţi însă întreg creditul puterii intenţiei, care v-a adus în existenţă – şi din materializarea căreia faceţi parte. Cu cât aveţi mai puţină nevoie de a vi se recunoaşte meritele pentru realizările voastre şi cu cât rămâneţi mai conectaţi la cele şapte feţe ale intenţiei, cu atât sunteţi mai liberi să realizaţi şi cu atât mai multe ocazii vă vor ieşi în cale. Atunci când vă ataşaţi de aceste evenimente şi credeţi că voi singuri faceţi toate lucrurile respective, vă îndepărtaţi de pacea şi reunoştinţa faţă de Sursa voastră.
7. Renunţaţi la reputaţie.
Reputaţia voastră nu stă în voi. Prin urmare, nu aveţi niciun control asupra ei. Dacă vorbiţi cu 30 de oameni, veţi avea 30 de reputaţii. A vă conecta la intenţie înseamnă să vă ascultaţi inima şi să vă purtaţi, bazându-vă pe ceea ce va spune vocea interioară că este scopul vostru aici. Dacă sunteţi prea preocupaţi de modul în care veţi fi percepuţi de toată lumea, atunci vă deconectaţi de la intenţie şi le permiteţi opiniilor celorlalţi să vă ghideze. Aici e lucrarea ego-ului vostru. Este o iluzie care se aşează între voi şi puterea intenţiei. Nu e nimic ce nu puteţi face, cu excepţia cazului în care vă deconectaţi de la sursa de putere şi vă lăsaţi convinşi de faptul că scopul vostru este acela de a le dovedi celorlalţi, cât de pricepuţi şi de superiori sunteţi, cheltuindu-vă energia în încercarea de a vă construi o reputaţie imensă printre alte ego-uri. Faceţi ceea ce aveţi de făcut, doar pentru că vă îndrumă astfel vocea interioară, cea care e mereu conectată la şi recunoscătoare faţă de Sursa voastră. Rămâneţi atenţi la scop şi detaşaţi-vă de rezultate, asumându-vă responsabilitatea pentru ceea ce este în voi – caracterul vostru. Lăsaţi ca reputaţia să v-o dezbată alţii – asta nu are nimic de-a face cu voi. Sau, după cum spune titlul unei cărţi: Ce crezi tu despre mine, nu este treaba mea! www.drwaynedyer.com
(Voi reveni cu câteva păreri personale.)
Adaugă comentariu nou