Directorii, fără cinci ani vechime în administraţie şi studii de specialitate, ar urma să fie puşi pe liber
-
View the full image
arhiva
Tentativa Guvernului Boc de a-i păstra în funcţii de conducere pe acei directori de deconcentrate al căror singur merit este că deţin carnet de partid dar care nu îndeplinesc condiţiile de vechime ori de studii prevăzute de Statutul Funcţionarilor Publici, a eşuat.
Cel puţin din punct de vedere legal. Curtea Constituţională a decis, că mai multe prevederi din actul normativ care modifică şi completează Legea Funcţionarilor Publici, adoptat în Camera Deputaţilor la începutul lunii martie, sunt neconstituţionale.
Mai pe româneşte, a decis că nu este legal ca directorii deconcentratelor să devină funcţionari publici cu statut special, cărora să nu le fie aplicabile cele două condiţii esenţiale spre a putea ocupa funcţii de conducere plătite din banii contribuabililor: minim cinci în vechime în administraţie, respectiv studii de specialitate.
Care ar fi urmările
Dacă decizia Curţii Constituţionale va fi pusă în aplicare, şefii serviciilor deconcentrate revin la statutul de funcţionari publici şi, teoretic, pot ocupa în continuare funcţiile deţinute în baza unui aviz al ANFP, numai dacă au cinci ani vechime în administraţie şi studii de specialitate, urmând ca în termen de cel mult şase luni să dea concurs pentru ocuparea definitivă a postului. Toţi ceilalţi directori ar urma să fie puşi pe liber...
Citiţi şi:
- Vasile Marc şi Vasile Şomlea ar putea fi din nou reexaminaţi
- Funcţia publică, incompatibilă cu carnetul de partid
- Pleacă ai noştri, vin ai noştri
- Liberalii Ioan Turc şi Bogdan Găurean vor să devină înalţi funcţionari publici
- Legea funcţionarilor publici, adoptată în Cameră în absenţa deputaţilor din Opoziţie
Adaugă comentariu nou