Doar 15 pensionari au pichetat Instituţia Prefectului

Puţini pensionari bistriţeni au ales să-şi exprime nemulţumirea faţă de politicile sociale ale Guvernului Boc, chiar dacă acţiunea de protest a fost iniţiată de Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice BN, Asociaţia Judeţeană Bistriţa-Năsăud a Pensionarilor şi Uniunea Judeţeană a Pensionarilor BN. „Probabil că unora nu le-a ajuns laţul la gât sau cred că mai rău de atâta nu se poate”, încerca să justifice participarea slabă, unul dintre protestatari. „Dacă anunţam că dăm o cafea sau un pui congelat, era multă lume”, a adăugat un alt pensionar bistriţean.

În fapt, pensionarii reclamă aplicarea cotei de 5,5% a contribuţiei pentru asigurări de sănătate la toată suma care depăşeşte 740 lei. Aceştia sunt nemulţumiţi şi de introducerea sistemului de coplată, atât la medicul de familie, cât şi la medicul specialist din ambulatoriu sau chiar la spitalizare. Pe lista de revendicări a fost nominalizat şi faptul că inflaţia a depăşit, numai anul trecut, opt procente, iar pensiile nu au mai fost indexate. Creşterea preţului combustibililor, a preţului alimentelor,anunţatele majorări a tarifelor pentru furnizarea de gaze naturale sunt alte motive care îi îngrijorează pe pensionari şi care i-au determinat să iasă în stradă.

„Foamea ne pândeşte”, „Vrem pensii decente”, „Pensionarii nu au ce mânca” sunt doar câteva dintre mesajele pe care aceştia au dorit să le transmită guvernanţilor. De altfel, doleanţele acestora au fost înaintate reprezentanţilor Instituţiei Prefectului pentru a fi transmise preşedintelui Traian Băsescu, primului ministru Emil Boc, şi preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului – Mircea Geoană şi Roberta Anastase.

Comentarii

17/03/11 17:08
Vizitator

Nici vorba... ! Eu cred ca "participarea slaba" este din cauza faptului ca aceste "motiuni de cenzura" se stia din capul locului ca nu trec si participarea pensionarilor ( in mod izolat )la acest protest,era nimic altceva decat o "furtuna-n bili"... eventual... si ptr ca cei din opozitie nu au puterea s-o faca neavand nr necesar de voturi. Altceva am vrut eu sa scot in evidenta insa si anume faptul ca sistemul de vot in Parlamentul Romaniei, este prost reglementat. in "limba romana" eu asa stiu ca ai trei optiuni in cazul unui sistem de vot: " Pentru" , " ipotriva" sau " abtinere". De ce nu sunt obligati prin Regulament sau Lege organica, toti parlamentarii sa voteze si daca nu voteaza, sa fie apreciat legal gestul lor, ca " abtinere" si atunci este foarte CLAR , nu ?
Din punctul meu de vedere, toate aceste motiuni "au trecut", pentru ca toti cei care nu si-au exprimat optiunea la vot, "sau abtinut"... si atunci este clar ca "voturi pentru au fost ...atatea..."... "impotriva... nici unul"... si "abtineri... toate dar absolut toate cele ale PDL-ului care nu si-a exprimat optiunea"... este clar sau ba ? Dar oare in Romania asta ... cand o sa fie asa... ? Cand parlamentarii o sa fie trasi la raspundere ( contractual pe linie de munca... ) atunci cand nu se prezinta la serviciu, cand vor fi pedepsiti cand stau si dorm in sala de sedinte, cand vor fi pedepsiti atunci cand nu vor sa voteze si nu-si exprima in nici un mod "contrinutia" la treburile tarii... etc. etc. ? Suntem de rasul lumii !!!!!!!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5