Regionalizarea şi problemele locale

Doina Pană, ministru delegat pentru Dialog Social: Cetăţeanul trebuie să înţeleagă că drumurile nu cresc, ci dimpotrivă scad

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a organizat, joi, la Bistriţa, o masă rotundă, sub genericul ,,Regionalizarea şi problemele locale”. La eveniment au fost prezenţi autorităţi locale şi judeţene, parlamentari, şefi de instituţii deconcentrate. Potrivit organizatorilor, dezbaterea şi-a propus să aducă în prim-plan nelămuririle şi aşteptările societăţii civile cu privire la reorganizarea administrativ-teritorială a României. AGERPRES va continua seria dezbaterilor dedicate regionalizării şi în alte judeţe.


Adriana Doina Pană, ministru delegat pentru Dialog Social :Vrem să fie foarte clar pentru toată lumea că noi nu inventăm roata. Vreau să spun că noi luăm doar exemplu de bune practici. În această perioadă trebuie să conştientizăm populaţia României cât de importantă este regionalizarea şi mai apoi discutăm detaliile tehnice, care nici nu ar trebui să intereseze cetăţeanul de rând. Un alt aspect important este diseminarea informaţiei. Vicepremierul României face de câteva săptămâni bune turul României, dumneavoastră organizaţi dezbateri, dar întrebarea mea este câtă lume participă la aceste întruniri şi câtă lume se uită la televizor? Din punctul meu de vedere, administraţia locală ar trebui să ia foarte în serios diseminarea informaţiei în rândul populaţiei. În primul rând ar trebui să se informeze foarte bine toţi primarii şi la rândul lor primarii să informeze cetăţenii, împreună cu parlamentarii. De ce? Cea mai mare temere a omului e că în loc să vină la Bistriţa, trebuie să meargă la Cluj. Cetăţeanul trebuie să înţeleagă că drumurile nu cresc, ci dimpotrivă scad.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5