Dorin Dobra: S-a făcut un pas important pentru protejarea cetăţilor dacice
Senatul României a adoptat propunerea legislativă referitoare la completarea art. 36 din Legea nr. 46/2008- Codul Silvic (L482/2015) iniţiată de către membrii Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.
Prin adoptarea acestei propuneri legislative s-a făcut un pas important pentru protejarea Cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei, obiective de interes naţional înscrise în Lista patrimoniului mondial UNESCO, ne comunică senatorul PNL Dorin Dobra, unul dintre iniţatorii acestei propuneri legislative.
”Având în vedere că pe actuala formă a Legii Codului Silvic nr.46/2008 nu se putea interveni în situl arheologic punând în mare pericol starea şi integritatea momumentului istoric împreună cu colegii comisiei am venit cu această propunere legislativă. Astfel că, prin scoaterea din fondul forestier naţional a terenului pe amplasamentul căruia se află monumentului istoric Sarmizegetusa Regia - Grădiştea de Munte, precum şi a celorlalte monumente istorice cuprinse în Lista patrimoniului mondial UNESCO, pe care se află pe terenuri din fondul forestier al statului, se vor putea realiza studii, cercetări, proiecte şi execuţii de lucrări de întreţinere, conservare, restaurare şi punere în valoare a monumentelor istorice”, a declarat senatorul Dorin-Mircea Dobra, secretar al Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.
Citiţi şi:
- Comisia pentru relaţia cu UNESCO susţine preluarea cetăţilor dacice în administrarea autorităţilor judeţene sau locale
- Dorin Dobra, senator PNL: E nevoie de o strategie de conservare şi promovare a obiectelor de patrimoniu
- Dorin Dobra, secretar UNESCO: Susţinem demersul de includere a pădurilor virgine de fag din România în UNESCO
- Dorin Dobra: Alături de dl. Nicolae Manolescu vom face eforturi suplimentare pentru a promova interesele României la UNESCO
- 16 noiembrie, Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO din România
Adaugă comentariu nou