Excursie la munte: ce nu trebuie să lipsească din bagaj

Drumețiile sau vacanțele petrecute la munte necesită planificarea atentă a bagajului. Ia cu tine toate obiectele de strictă necesitate și asigură-te că poți face față oricăror situații neprevăzute. Iată o listă cu lucrurile pe care trebuie să le împachetezi pentru excursia în zona montană, astfel încât aventurile și relaxarea să nu fie întrerupte de neplăceri.

Ce trebuie să conțină bagajul pentru munte

Dacă abia descoperi plăcerea de a călători la munte și de a face drumeții, planifică și adună din timp toate obiectele de care ai putea avea nevoie. Alături de hainele potrivite, adaugă în bagaj ochelari de soare de firmă, atât pentru a arăta impecabil în fotografii, dar și pentru a-ți proteja vederea de razele puternice și deranjante. Descoperă ce altceva ar trebui să se regăsească pe listă.

 

  • Haine adecvate sezonului

Pentru a te bucura pe deplin de traseul montan, trebuie să porți haine adecvate condițiilor meteorologice. Pentru sezonul rece, este recomandat să porți mai multe straturi de îmbrăcăminte, impermeabile și cu rol de protecție termică și împotriva vântului. Obligatoriu trebuie să ai bocanci de munte, șosete groase, căciulă, fular sau cagulă și mănuși potrivite. 

 

Vara sau în zilele călduroase, alege tricouri sau articole de îmbrăcăminte din bumbac sau din materiale care să îți lase pielea să respire. Adaugă în rucsac o bluză cu mânecă lungă și pantaloni lungi, pentru diminețile sau serile răcoroase. Poartă pantofi de munte sau sandale sport, care să-ți permită să faci traseul fără dificultăți. Nu uita de șapcă sau de un accesoriu care să te protejeze de soare. 

 

  • Rucsac

Ai nevoie de un rucsac încăpător, în care să aranjezi toate obiectele necesare pentru o drumeție, de la apă și mâncare, la medicamente și haine suplimentare. Actele de identitate și alte bunuri ar trebui păstrate într-o borsetă sau într-un compartiment separat al ghiozdanului.

 

  • Ochelari de soare și cremă cu protecție UV

La altitudine mare, razele ultraviolete sunt foarte puternice, iar pielea și ochii au de suferit. Poartă ochelari de soare de calitate superioară, cu grad de opacitate ridicat și ai grijă de vederea ta. În plus, reaplică la câteva ore stratul de cremă protectoare, pentru a nu îți arde pielea. 

 

  • Pelerină de ploaie, lanternă, fluier și bețe de trekking

Chiar dacă plănuiești o excursie de scurtă durată și pe timpul zilei, este bine să te pregătești pentru situațiile în care, din diferite motive, te prinde noaptea în pădure. Pune în rucsac o lanternă și baterii suplimentare. De asemenea, îți pot fi de folos o pelerină de ploaie, un fluier, un briceag multifuncțional și bețe de trekking sau de drumeție. 

 

  • Produse cosmetice și trusă de prim-ajutor

Pentru a preveni orice neplăcere, ia cu tine creme pentru degerături sau hidratante, cu SPF ridicat, pentru arsuri, pentru pișcături și înțepături de insecte ș.a. Mai mult, ar fi bine să adaugi în bagaj plasturi, fașă elastică și compresă, dezinfectant și medicamente antiinflamatoare, de calmare a durerii, antialergice etc. 

 

  • Apă și hrană

Desigur, nu trebuie să-ți lipsească un recipient cu cel puțin doi litri de lichide, pe care să îl poți reumple de la izvoare sau din alte surse cu apă potabilă. Adaugă câteva batoane proteice, fructe uscate și mâncare consistentă, greu perisabilă.

 

Fă-ți bagajul pentru munte cu atenție și pregătește-te pentru orice scenariu posibil. Ia cu tine o baterie externă și încearcă să îți păstrezi telefonul funcțional cât mai mult timp, însă strecoară în rucsac o hartă fizică și o busolă. Mai mult, protejează-ți vederea cu ochelari de soare și pielea cu haine adecvate și creme potrivite.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5