Fântâna din Ştefan cel Mare, inaugurată oficial. Primarul Ovidiu Creţu: Am vrut să creăm un loc de socializare pentru bistriţenii din zonă
„Încă din 2008, am încercat ca în cartierele mari de blocuri să venim cu câte ceva pentru a înfrumuseţa viaţa locuitorilor din zonă şi sunt marea majoritate a locuitorilor Bistriţei. Parcările de reşedinţă a fost unul dintre proiectele pe care l-am finalizat, sigur, la numărul de maşini care este în continuă creştere va trebui să ne mai gândim la un alt sistem. Am vrut ca şi în aceste cartiere, şi în cartierul Ştefan cel Mare şi în Independenţei să creăm puncte de socializare, puncte în care frumosul, natura să se împletească cu realizările arhitecturii moderne. Fântâna aceasta chiar este un proiect frumos, un proiect interesant”, a declarat primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, la inaugurarea oficială a acestui punct de atracţie pentru cei din zonă şi nu numai.
Primarul Creţu a recunoscut că, din păcate, obiectivul s-a realizat destul de greu, pe o perioadă de aproximativ 3 ani, asta din cauza soluţiilor tehnice dificile, pe bază de fibră de sticlă, şi a lipsei unor furnizori pentru astfel de elemente. „În final, avem fântâna, şi eu spun că este una frumoasă. Am mai fost şi am dicutat inclusiv cu copiii, care se bucură. Prima ideea a fost să facem în partea dinspre stradă un gărduleţ, pentru că uneori, copiii jucându-se, mai fug printre maşini”, a declarat Ovidiu Creţu.
Potrivit acestuia, investiţia totală s-a ridicat la aproximativ 350.000 lei, un preţ bun raportat la materialele cu care s-a lucrat, pentru că materialele clasice ar fi dus costurile spre 1 milion de lei. Foarte mult au costat, a precizat primarul Ovidiu Creţu, instalaţiile hidraulice, care trebuie să fie performante, să aibă viabilitate, şi care nu pot fi procurate „de calitatea a doua”.
Fântâna din zona „Ştefan cel Mare” are ca temă principală zodiacul, elementul central fiind „Vărsătorul”. Pe lângă constrcţia propriu-zisă au fost făcute amenajări peisagistice şi de mobilier urban. Programul de funcţionare va fi între orele 12-22 (pentru a da posibilitatea şi vecinilor să se odihnească), cu posibilitatea de a fi pornite de la 10, în zilele toride.
La nivelul municipiului Bistriţa, au fost edificate 7 fântâni arteziene, dintre care cinci pe axele istorice ale urbei, una în zona Independenţei şi cea din Ştefan cel Mare.
Fântâna din Piaţa Unirii va fi dată în funcţiune în 26-27 mai, în prezenţa artistului Patriciu Mateescu, sculptorul care a realizat obiectivul principal.
Material de propagandă electorală difuzat de SC CPE Răsunetul SRL, la comanda Partidului Social Democrat Bistriţa-Năsăud, Cod Unic de Identificare atribuit de AEP: 21160002
Citiţi şi:
- Fântâna din „Ştefan cel Mare”, aproape de inaugurare. Vezi cum arată
- Bistriţa: Lucrările la reţeua de gaz, sistate pe Independenţei, până la repararea str. Vasile Lupu
- Primarul Ovidiu Crețu şi deputatul Doina Pană, întâlnire cu bistrițenii din zona Sens
- Primarul Ovidiu Creţu: Linia verde de transport în comun, de la Unirea la Viişoara, va aduce oamenii în centru. Pietonalul va fi extins!
- Ovidiu Teodor Crețu face, nu doar povestește!
Comentarii
Demn de articolele din Ecoul!Unde era panglica ?
Adaugă comentariu nou