Foamea de lectură, poezie şi joc şi-au găsit rezolvarea în „Carte de bucate necolorate” de Virgil Raţiu
Palatul Copiilor din Bistriţa a găzduit vineri, 20.11.2009, o activitate deosebit de antrenantă, bine pregătită şi regizată de către d-na prof. Ionela Nuşfelean, în care dialogul dintre scriitorul Virgil Raţiu, care a reuşit să aşeze pe masa elevilor idei de mâncat, pe care nici nu le-au visat, şi elevii prezenţi într-un număr mare de la toate secţiile, s-au finalizat prin punerea în scenă de către elevi, cu recuzita necesară, a tuturor poeziilor inserate în volumul „Carte de bucate necolorate”, copiii devenind mici autori, dar talentaţi în recitări şi interpretarea situaţiilor şi ideilor care le conţine fiecare poezie.
Acţiunea a demarat prin dialogul dintre autor şi copii, în care şi-a făcut autobiografia şi motivaţia scrierii cărţii pentru propriii copii pe vremea când în România nu se găsea de mâncare şi lumea stătea la cozi imense.
Despre valoarea cărţii şi a poetului au vorbit, cu argumente, scriitorii Olimpiu Nuşfelean şi Ion Moise, care au scos în relief că această carte se vrea un bun moment de respiro pentru copii, dar cu mesajul de rigoare.
După reţetele şugubeţe oferite pentru situaţii de criză, a urmat gustarea vizuală a fructelor executate de colegii de la cercul de pictură.
Autorul a oferit cărţi şi facsimile, cu autografe, elevilor şi i-a felicitat pentru modul cum au interpretat poeziile. Am remarcat interpretarea deosebită a elevei Loredana Iaşcenco.
Activitatea s-a finalizat cu prezentarea, în cadrul „Săptămânii ecologice” a unui film cu titlul „Alimente ecologice - 50% mai multe”, realizat de profesorii şi elevii de la Palatul Copiilor.
A fost o reuşită, felicităm „moderatoarea”, d-na prof. Ionela Nuşfelean şi copiii.
Adaugă comentariu nou