A fost o zi cu triplă semnificaţie pentru români – 9 Mai

Ioan Lazăr

Data de 9 mai reprezintă pentru istoria României o zi cu triplă semnificaţie, în care aniversăm Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite împotriva hitlerismului şi fascismului, armele au tăcut, sfârşindu-se cel de-al doilea război mondial şi, nu în ultimul rând, Ziua Uniunii Europene, un vis şi o dorinţă a poporului român de a face parte din această importantă uniune de state.
Pentru a marca cum se cuvine acest eveniment, la Cimitirul Eroilor din Bistriţa s-a desfăşurat un ceremonial militar şi religios, începând cu ora 13.00, la care au onorat cu prezenţa Ioan Ţintean – prefectul judeţului, Doina Pană – deputat, Daniel Suciu – deputat, George Avram – viceprimar, col. Ioan Marian Cristurean – locţiitorul comandantului Brigăzii 81 Mecanizată, conducătorii instituţiilor de ordine publică şi siguranţă naţională din Garnizoana Bistriţa, comandanţi de unităţi militare, mass-media, invitaţi.
După desfăşurarea celor două ceremoniale au rostit alocuţiuni privind importanţa şi rolul acestei zile în viaţa poporului român col. Ioan Marian Cristurean şi prefectul judeţului – Ioan Ţintean, depunând coroane de flori.
Deosebitul şi patrioticul eveniment s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, iar Muzica Militară, împreună cu cei prezenţi, au dat onorul Eroilor României de ieri, de azi, de mâine.

Comentarii

11/05/15 14:15
Vizitator

Un lucru pozitiv este ca anul acesta ceremonialul militar-religios de 9 mai s-a desfasurat la Cimitirul Eroilor, acolo unde isi dorm somnul de veci eroii neamului. Trebuie spus ca de cativa ani incoace, sarbatorile dedicata cinstirii memoriei eroilor se organizau cu dispret, langa controversatul monument in forma de SULA amplasat langa Prefectura exact pe locul unde pana in 2009 a fost bustul lui Petru Rares, care a fost inlaturat de acolo pentru a satisface comoditatea politicienilor de astazi de a nu se deplasa nici macar odata pe an la Cimitirul Eroilor. Iata ca le-a venit mintea la cap, mai ales ca Bistrita dispune de unul din cele mai bine realizate Cimitire ale eroilor din tara. Trebuie stiut ca odata cu sfintirea Cimitirului Eroilor pe data de 28 1ugust 1938, dupa Sfanta Liturghie savarsita la Catedrala ortodoxa, de pe Odobescu, s-a organizat o procesiune la care participantii au strabatut pe jos distanta de la Catedrala la Cimitirul Eroilor. De aceea, cu atat mai mult monumentul eroilor ar trebui amplasat in Cimitirul Eroilor, aflat pe Str. Tarpiului iar in Piata Petru Rares sa revina statuia domnitorului, care a dat si numele pietei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5