Guvernul a deblocat peste 6000 de posturi în Armată. Ministrul Apărării: O carieră militară este o carieră pe care şi-o poate dori orice tânăr din această ţară

         Ministerul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a anunţat că săptămâna trecută  Guvernul a aprobat un Memorandum privind deblocarea a 6400 posturi vacante în Ministerul Apărării Naţionale. Potrivit acestuia, vor fi făcute încadrări pe toate categoriile, soldaţi, subofiţeri, ofiţeri, dar şi medici şi psihologi.

         „Sunt 400 de posturi de medici pe care dorim să-i încadrăm, sunt în jur de 50 de posturi de psihologi pe care dorim să-i încadrăm. Încercăm într-un termen relativ scurt să putem încadra aceste funcţii astfel încât să putem să acoperim un gol destul de mare, lăsat de plecarea, anul trecut în vară, a 8000 oameni din Armata Română”, a declarat Mihai Fifor, în cadrul unei conferinţe de presă la Bistriţa.

         Acestea a menţionat că luni este programată o analiză foarte clară cu generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major al Apărării, şi cu alţi tehnicieni. „Există o gândire atunci când s-a stabilit această cifră şi vom vedea pe fiecare unitate în parte ce distribuţie şi ce priorităţi sunt. Nu vă aşteptaţi ca din cele 6400 de posturi vom acoperi toată nevoia de încadrare a Armatei Române, pentru că nu vom face lucrul ăsta dintr-o dată, dar este un efort, suntem în umbrela celor 2% şi sperăm ca în fiecare an să putem să mărim numărul angajărilor”, a mai menţionat ministrul Apărării.

         Fifor a spus că pentru militarul român nu ar trebui ca totul să se rezume la retribuţie. „Cred că marea masă a militarilor români, dacă nu chiar toţi, simt altfel lucrurile decât salarial. Momentul acela al depunerii jurământului te aduce în altă zonă decât în acea în care noi, civilii, o simţim. Sunt mândru că pot să lucrez alături de militarii Armatei Române care duc o altfel de viaţă pe care noi o să încercăm să o explicăm cât putem noi mai bine, pentru că uneori este neînţeleasă. Atunci când se solicită drepturi pentru militarii români poate nu s-a explicat întotdeauna ce înseamnă să fii militar, ce înseamnă să depui un jurământ şi să mergi sub drapel. Ai o viaţă de cu totul altă natură decât o are civilul”, a explicat ministrul Apărării Naţionale.

         Mihai Fifor a ţinut să precizeze că în toate unităţile de învăţământ superior al Armatei a crescut numărul posturilor pentru admitere. „Nu este suficient să scoţi postul la concurs, este extrem de important să pregăteşti militarii care intră în Armata Română. E un proces de durată, mai ales când vine vorba de specialişti. Nu pregăteşti un pilot, de pildă, de pe azi pe mâine. E nevoie de nişte ani buni pentru a putea să ai acest pilot. Problema noastră nu este doar să pregătim această generaţie şi s-o încadrăm. Problema noastră este să şi reuşim să-i ţinem în Armata Română. Prin toate măsurile pe care le luăm în momentul de faţă, dorim să arătăm celor care sunt interesaţi că o carieră militară este o carieră pe care şi-o poate dori orice tânăr din această ţară”, a adăugat ministrul Fifor.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5