Inocenţii

Veneau, în grup compact, spre bibliotecă. Se vedeau de departe. Străbărteau încet-încet oraşul spart, crăpat, bolnav, suferind. De pe urma modernizării. Se lucrează la şoseaua naţională. În timp foarte scurt, oamenii de la Drumuri schimbă toată configuraţia locului cu care ne-am obişnuit de ani şi ani de zile. Se schimbă şi ţevile uzate de sub pământ. Noroi şi apă. Praf.

Copilaşii erau însoţiţi de educatoarea lor, Gabriela Costin, şi de părinţi. Veneau de la Şcoala Generală “Grigore Silaşi”. Deodată, Biblioteca orăşenească “Liviu Rebreanu” din Beclean s-a umplut de lume. Evenimentul la care participam cu toţii făcea parte din acţiunea cu numele “Ziua cititului pentru comunităţi” aflată în desfăşurare în oraşele din judeţ. A venit şi rândul Becleanului. Începând din anul 2002 încoace, Fundaţia “Inocenţi” din Bistriţa semnează astfel de manifestări. La biblioteca noastră se aplică programul intitulat “Literatură şi Educaţie Timpurie”, urmărindu-se cititul timpuriu şi activităţile practice ale copiilor. Îndrumători erau coluntarii. Coordonatorul grupului a fost Bianca Filip, psiholog. Reprezentanţii fundaţiei, oaspeţii noştri bistriţeni, au fost încântaţi de acţiunea culturală de la Beclean.

Alături, la mese apropiate, părinţii discutau despre cum trebuie îndrumat, de mic, copilul, spre carte. Cititul n-a făcut rău nimănui, niciodată. Afli lucruri pe care, altfel, n-ai avea cum să le ştii. Cititul îţi îmbogăţeşte viaţa şi te transformă. În bine.

La plecare, fiecare copilaş a primit cadou, din partea fundaţiei, câte o cărticică pentru vârsta lui.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5