Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, în al doilea an de acreditare Erasmus +. Mobilitate în Spania

inspector pentru management instituțional Marioara Felicia Bozga

 În perioada 26 octombrie – 1 noiembrie 2024, a avut loc primul flux de mobilitate din anul al doilea de acreditare 2022-1-RO01-KA120-SCH-000110363 din cadrul programului Erasmus+, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, lider de consorțiu. Proiectul pentru anul al doilea de acreditare are numărul de referință: 2024-1-RO01-KA121-SCH-000218195.

Obiectivele acreditării:

Creșterea cu 15% a numărului profesorilor capabili să ofere sprijin în incluziune elevilor proveniți din grupuri vulnerabile;

Creșterea cu 15% a numărului de elevi care au dobândit competențe verzi și cu 10% a numărului de profesori care au fost formați pentru a dezvolta competențe verzi în rândul elevilor;

Creșterea cu 50% în rândul elevilor și cu 20% a numărului de profesori din consorțiu care au dobândit  competențe digitale.

Au participat la această mobilitate doi inspectori din cadrul Inspectoratului Școlar Județean  Bistrița-Năsăud: Marioara Felicia Bozga și Doina Macarie, care au beneficiat de formare timp de 5 zile, în Spania, alături de profesori din Armenia, Bulgaria și Letonia.

Cursul a avut drept scop dezvoltarea de competențe de management în rândul participanților. Au fost abordate tipuri de comunicare și metode de mediere și aplanare a conflictelor care pot apărea într-o școală, între elevi, părinți și profesori, metode și instrumente pentru îmbunătățirea comunicării. Comunicarea non-verbală în mediul de lucru. De asemenea, au fost prezentate etapele managementului ciclului de proiect prin aplicații practice. S-a demonstrat cum se stabilesc indicatorii de calitate în cadrul unui proiect, sarcini, responsabilități, instrumente utile pentru parteneri și echipele de implementare, etapa de analiză și planificare a activităților, planuri și activități de diseminare.

Activitățile de învățare au fost completate de experiențele culturale împărtășite de participanții din România, Armenia, Bulgaria și Letonia, care au prezentat detalii despre instituțiile de învățământ și edificiile culturale reprezentative.

Participanții au realizat importanța cooperării europene în educație, dezvoltând parteneriate pentru proiectele Etwinning și Erasmus+.

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5