Ioan Botiş: Susţin angajarea Guvernului pe Legea Dialogului Social

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, şi-a reevaluat părerile… După ce în urmă cu două săptămâni declara la Bistriţa, la Bursa locurilor de muncă, organizată de Camera şi Comerţ şi Industrie, că ,,dezbaterea parlamentară ar fi cea mai corectă cale în ceea ce priveşte Codul Social”…luni, 4 aprilie, lucrurile s-au schimbat cu 180 de grade …

,,Procesul normal este cel al dezbaterii parlamentare, şi probabil că la modul ideal, Codul Muncii ar fi trebuit să ajungă şi să fie dezbătut în Parlament, dar societatea, şi în general economiile trăiesc o altă dinamică, şi trebuie să ne adaptăm acestei dinamici, şi eu cred că am făcut un lucru corect, şi astăzi, economia României are nevoie de acest Cod al Muncii. (…) Codul de Dialog Social intră, deocamdată, în dezbatere publică. Modul de angajare va fi discutat, bineînţeles de Guvern. Din punctul meu de vedere, dezbaterea parlamentară ar fi cea mai corectă”, afirma ministrul Muncii, Ioan Botiş, în 25 martie, la Bistriţa.

Luni, 4 aprilie, după întâlnirea cu deputaţii PDL Botiş a declarat, că susţine angajarea răspunderii Guvernului pe Legea Dialogului Social şi că democrat-liberalii agreează acest proiect de act normativ, potrivit Newsin.

,,Am prezentat modificările pe care le aduce această Lege a Dialogului Social în ceea ce priveşte sindicatele, patronatele, contractul colectiv şi funcţionarea Consiliului Economic şi Social", a susţinut Botiş. El a afirmat că acest act normativ ,,a fost primit bine” de deputaţii democrat-liberali.

Ministrul a mai spus că susţine angajarea răspunderii Guvernului pe această lege.

,,Eu susţin angajarea răspunderii pentru că legea este extrem de importantă pentru piaţa muncii, noi am modificat Codul Muncii şi cred că el trebuie completat cu acest pas (...), cu această lege a dialogului social”, a completat ministrul Muncii.

El a mai precizat că, de principiu, ,,reducerea contribuţiei asigurărilor sociale se poate discuta”.

Surse politice au precizat pentru Newsin că liderii Coaliţiei au decis ca CAS-ul pentru firme să fie redus începând cu jumătatea acestui an, de la 44, 5% la 41%, iar de la începutul lui 2012 cota unică ar urma la rându-i să fie redusă, de la 16% la 14%.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5