Senatorii care nu vor să stea la hotel primesc 3.000 de lei lunar pentru a se caza în regim privat

Ioan Sbîrciu a ales hotelul Bucureşti

Aproximativ 10% dintre senatori au cerut Secretariatului General al instituţiei să li se deconteze cazarea în regim privat, urmând să primească circa 3.000 de lei, lunar, în acest sens, iar 74 au acceptat să locuiască la hotelurile Bucureşti sau Favorit. „Sunt 12 senatori care au făcut cerere să li se deconteze cazarea în regim privat. Ei vor primi 70% din tariful minim practicat de unităţile hoteliere, adică aproximativ 98 lei pe zi", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Direcţiei economice a Senatului, Adriana Iliescu.

Din cei 137 de senatori, 74 au acceptat să locuiască într-unul din cele două hoteluri cu care Senatul are contract, respectiv Bucureşti şi Favorit, 13 au fost aleşi în circumscripţiile din Capitală, iar restul trebuie să se decidă unde vor locui în acest mandat. Senatorul PD-L Ioan Sbîrciu a ales hotelul Bucureşti, pe motiv că în acest mod leagă mai uşor contacte cu colegii din provincie.

Conform articolului 40, aliniatul 2 din Statutul deputaţilor şi senatorilor, parlamentarilor, care nu au domiciliul în municipiul Bucureşti, li se asigură pe durata mandatului cazare gratuită sau, la alegere, în cazul în care nu beneficiază de cazare gratuită, li se acordă, pe noapte, pe bază de declaraţie pe propria răspundere dată în condiţiile legii, 70% din tariful minim practicat de unităţile hoteliere şi care este achitat unui deputat sau senator.

Peste 100 de deputaţi din totalul de 334 au făcut cereri pentru a fi cazaţi, pe perioada actualei legislaturi, la hotel, în timp ce 66 au optat pentru alt tip de cazare, iar peste jumătate dintre senatori au ales să locuiască în timpul mandatului de patru ani în regim hotelier.

Secretarul general al Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu a precizat, pentru MEDIAFAX, că în legislatura 2008-2012, sunt cu 70-80 mai mulţi deputaţi care locuiesc în provincie faţă de legislatura trecută şi cărora, potrivit legii, trebuie să li se asigure cazare în Bucureşti, iar acest lucru necesită un efort bugetar mai mare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5