Ioan Turc către PSD: Nu mai încercaţi să-i păcăliţi pe bistriţeni şi să le vindeţi gogoşi sleiţi!
Liderul liberalilor bistriţeni, Ioan Turc, susţine că ministrul interimar Daniel Suciu, preşedintele Radu Moldovan şi primarul Ovidiu Creţu vând „gogoşi sleiţi” bistriţenilor, prin anunţarea semnării contractului de execuţie pentru Sala Polivalentă din Wonderland.
„I-am văzut la spartul târgului, pe păşunea din zona Cocoş, Radu Moldovan, Daniel Suciu, Ovidiu Creţu, vicele Niculae încercând să vândă nişte gogoşi sleiţi bistriţenilor, aceiaşi gogoşi pe care, din nefericire, au reuşit să-i vândă şi în 2008, şi în 2012, şi în 2016. În 2008, PSD ne-a spus că vom avea în Cocoş o mega zonă de agrement, în 2012 ne-au arătat şi nişte desene, în 2016 ne-au arătat şi mai multe desene, iar acum ne-au arătat foarte multe desene. Din cotarca de gogoşi pe care PSD ni le-a vândut, o gogoaşă am primit-o, ne costă 10 milioane euro şi se numeşte pârtie de schi. Cred că e nevoie de enorm de mult tupeu ca după 12 ani la guvernarea Bistriţei, după şapte ani la conducerea Consiliului Judeţean, la guvernarea ţării, după ce propriul guvern a fost demis prin moţiune de cenzură – PSD nu se mai află la guvernare – să vii şi să semnezi contracte pentru investiţii în zona Cocoş”, a declarat Ioan Turc.
Liderul PNL B-N a criticat şi modul în care PSD „a tocat un milion de euro pentru ştrandul municipal”, fără a prezenta un deviz de lucrări, în condiţiile în care în bazin „poţi să pui bere la rece”, dar şi cum au fost cheltuiţi banii pentru reparaţiile din Piaţa Decebal sau pentru asfaltări.
„Investiţii în zona Cocoş se vor face, pentru că am vorbit şi eu despre extinderea oraşului în zona Cocoş, dar nu are PSD nimic de-a face cu investiţiile. (...) L-am auzit pe Radu Moldovan îndemnându-şi subordonaţii din Consiliul Local să ia repede un credit să mai muruiască nişte străzi în Bistriţa. Eu înţeleg că disperarea lui Radu Moldovan şi a companiei este foarte mare, dar ea nu justifică bătaia de joc pe care o administrează PSD-ul bistriţenilor de 12 ani. În condiţiile în care Bistriţa arată ca pădurea spânzuraţilor, plină de cabluri care atârnă peste tot, reţeaua de apă-canal fie nu există, fie este uzată, a asfalta străzi pentru câteva voturi, în speranţa că păcăleşti câţiva oameni, este o bătaie de joc inacceptabilă”, a mai spus Turc.
Preşedintele PNL B-N i-a transmis un mesaj omologului său de la PSD: „Oamenii vă cunosc, ştiu ce aţi făcut. Nu mai încercaţi să-i păcăliţi prin artificii de speţă joasă. Să nu cumva să veniţi cu bani de acasă, pentru că această bătaie de joc s-ar putea să aibă consecinţe. Ei muruiesc, toacă milioane pe străzi şi după câteva zile acele străzi sunt sparte. Atenţie. Îi mai spun lui Radu Moldovan, pentru că tot dă sfaturi. Judeţul Bistriţa-Năsăud are cele mai mici câştiguri nete lunare din ţară. În anul 2018, Bistriţa-Năsăud se află, din punct de vedere al acestui indicator care arată calitatea vieţii, pe ultimul loc din România. Când Radu Moldovan a preluat conducerea judeţului în 2012, Bistriţa-Năsăud nu era printre ultimele judeţe din ţară, pe urmă a început o bătaie la baionetă cu Teleormanul pentru ultimul loc şi am înfrânt-o. Suntem pe ultimul loc”, a concluzionat Turc.
În context, secretarul general al PNL B-N, consilierul judeţean Ovidiu Florean, a criticat activitatea executivului Consiliului Judeţean şi a instituţiilor subordonate, referindu-se la ADI Deşeuri, ADI Apă-Canal, ADI Turism, Biblioteca Judeţeană, Centrul Judeţean pentru Cultură, Aquabis şi LDP.
Citiţi şi:
- Destinațiile exotice- punctul de relansare al turismului în 2020
- 20 curiozități despre apa minerală
- Urmează să îi cumperi cadou unei femei din viața ta? Nu pleca la cumpărături fără să citești LISTA cu SFATURI
- Cele mai populare jocuri de păcănele: Top 10 sloturi online
- O mănăstire din judeţ va deschide un centru pentru copii orfani
Comentarii
Prin incăpătânare omul inteligent nu devine mai inteligent decât este, dar prostul devine cu sigurantă mai prost.
(Lucian Blaga)
De aproape 12 ani administratia locală a Bistritei nu are o viziune clară cu privire la dezvoltarea armonoiasă a orasului.
Primarul Cretu cu idei fixe si păguboase s-a cramponat să facă pârtia de ski „Cocos” la cea mai joasă altitudine din tară, cu 7 milioane de euro, bani din imprumuturi bancare si care a functionat iarna trecută aproximativ 2 săptămâni, din cauza conditiilor nefavorabile de producere a zăpezii artificiale. Ca si cum asta n-ar fi de ajuns, acelasi Cretu s-a incăpătânat să mai facă pe dealul Cocos si un parc de aventură care anul acesta s-a deschis în 29 iunie, insă după mai putin de o lună programul de functionare a fost redus la 3 zile pe săptămână din cauza lipsei de clienti.
Pe de altă parte, viceprimarul Cristian Niculae, alias Wannabe s-a molipsit de la Cretu, si vrea să mute stadionului municipal din Bistrita in Unirea. Motivul halucinant invocat de viceprimar este acela de extindere a Parcului Municipal in locul stadionului “Jean Pădureanu”. Viceprimarul face pe prostul uitând că există un proiect de amenajare a Padurii Codrisor ca zona de agrement extinsa a parcului. Prin urmare, nu-i nevoie sa darame stadionul ca sa mareasca parcul. Este necesar doar sa se respecte hotararea de Consiliul Local adoptata in 2015 pe baza a peste 4000 de semnaturi adunate la initiativa Asociatiei Bistrita Civica (ABC) ,privind amenajarea Padurii Codrisor ca padure-parc. De asemenea si problema insuficientei locurilor de parcare in zona stadionului din parcul Municipal este una falsa, deoarece spectatorii ajung aici foarte usor pe jos. Chiar si marirea numarului de locuri de parcare este posibila prin trecerea circulatiei auto si pe malul stang al raului Bistrita, prin amenajarea si asfaltarea strazii Codrisor cel putin pe portiunea dintre Podul Budacului si spatele stadionului . Pentru asta ar fi necesara construirea unui pod peste raul Bistrita in fata fostei uzine electrice, la care sa fie racordata strada si Parcului printr-o prelungire a strazii Vasile Conta printre sediile Electrica si Aquabis. Podul respectiv ar putea fi denumit „Podul Morii” amintind de Piata Morii din apropiere dar si de una din fostele mori de apa existente in trecut in zona respectiva. Odata cu amenajarea strazii Codrisor s-ar putea obtine si un numar mare de locuri de parcare la poalele padurii. De aceea, mai important decat mutarea stadionului, edilii s-ar ocupa ca Bistrita sa aiba din nou o echipa de fotbal performanta. Prin urmare, stadionul trebuie sa ramana pe locul lui pentru si a fi usor accesibil publicului spectator. In toate marile orase, stadionul se afla in apropiere de zona centrala , astfel incat oamenii sa se poata deplasa usor la diferite evenimente sportive sau culturale organizate acolo. De aceea, National Arena din Bucuresti, Cluj Arena din Cluj sau Ion Oblemenco din Craiova, au fost reconstruite pe locul vechilor stadioane. Chiar si celebrul San Siro, stadion construit în 1926, a carui denumire oficiala este Stadio Giuseppe Meazza, pe care joacă rivalele Inter Milano și AC Milan ar putea fi demolat, conform DigiSport. Autoritățile din Milano și-ar dori, însă, restaurarea stadionului San Siro. Rămâne, așadar, ca cele două cluburi să demonstreze că această investiție masivă este benefică.
Apoi, nici Radu Moldovan nu s-a lăsat mai prejos si a pus si el botu la ineptiile lui Cretu, si vrea sa facă o sală polivalentă la baza dealului Cocos.
De ce să faci o Sala Polivalenta de 2600 de locuri tot la dracu-n praznic, pe pasunea din Unirea in loc să o faci in oras, unde spectatorii pot ajunge mai usor chiar pe jos. O asemenea sală cu o capacitate generoasă, este mai potrivită in oras, ea fiind destinata pentru a găzdui cele mai variate evenimente, de la competitii sportive până la evenimente culturale, corporatiste, conferințe sau concerte. Spre exemplu, un potrivit pentru Sala Polivalentă ar putea fi langă Jandarmerie, pe locul fostului Proditerm, unde primăria dispune de 3 hectare de teren, dezvoltand astfel un punct de atractie intr-o zonă destul de centrala a orasului. Asta nu inseamnă să nu se amenajeze un complex sportiv si in Unirea care ar trebui sa includă doar terenuri si dotări pentru practicarea sportului si să fie conceput după modelul Parcului sportiv „Iuliu Hațieganu” din Cluj.
Iată cum definea marele profesor si medic Iuliu Hațieganu, rolul unui complex sportiv: “Parcul sportiv nu servește spectacolismului ci este școala adevăratei educatii fizice. Nu este un stadion unde 22 fac sport și 22000 privesc, ci vrea să inverseze aceste cifre, ca 22000 să facă exercitii și 22 să privească”.
Ai mâncat ceva rahat, vizitatorule .
Debitezi enormități cât Everestul, vreau să te văd după câteva luni cum te piși pe liberali.
Adaugă comentariu nou