Refendum Sângeorz Băi

Ioan Turc: Prefect vioi în impulsionarea declanşării referendumului. Florin Urâte: Avem informaţii că s-au mai dat şi bănuţi pentru semnături

Staff-ul PNL Bistriţa-Năsăud face scut în jurul primarului Traian Ogâgău de la Sângeorz Băi, reclamând modul „pe repede înainte” în care este pregătită declanşarea referendumului local de demitere a primarului. Liderul judeţean Ioan Turc, prim-vicepreşedintele Stelian Dolha şi preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri a PNL, Florin Urâte, au făcut referiri la situaţia de la Sângeorz Băi, recunoscând „derapajele de limbaj ale primarului”, însă criticând motivele invocate de către cetăţeni şi de social-democraţi.

         „Vreau să mă refer la dublul standard pe care PSD îl foloseşte în aceste zile, la nivel naţional, cu ceea ce se întâmplă în teritoriu. Dacă la nivel naţional, PSD a făcut front comun în jurul miniştrilor cercetaţi penal în scandalul „Belina”, la nivel judeţean vor ca să-l demită pe Traian Ogâgău pentru că a vorbit urât. Vreau să fiu foarte clar, dezavuez orice fel de derapaj de limbaj, mai ales atunci când aceste derapaje sunt făcute de către oameni care deţin, temporar, funcţii publice. Dar de aici până la instrumentarea declanşării unui referendum de demitere a primarului este cale lungă. Pentru mine nu este deloc suspect comportamentul domnului prefect  care este deosebit de vioi în a impulsiona declanşarea acestei referendum, având ca suport instituţii ale statului confiscate total de PSD. Mă refer la Instituţia Prefectului, Ministerul Afacerilor Interne, Guvernul României”, a declarat Ioan Turc.

         Turc a remarcat faptul că PSD nu l-a criticat pe primarul „care şi-a făcut dreptate cu toporul”, nici pe preşedintele Radu Moldovan care vorbea de „nenorociţi” care nu au vrut un anumit traseu pentru centura ocolitoare, nici pe administraţia municipiului Bistriţa când au murit nouă oameni la o trecere de nivel cu calea ferată, din cauza unei „indiferenţe criminale”. „În schimb, sunt foarte supăraţi pe domnul Traian Ogâgău care a vorbit urât. Este adevărat, a vorbit urât, am avut discuţii cu domnia sa, cu toţi colegii liberali din Consiliul Local Sângeorz Băi. Primarul Traian Ogâgău şi-a cerut scuze, şi-a recunoscut greşeala, dar în acelaşi timp nu pot să nu observ motivul real pentru care PSD încearcă demiterea primarului. La Primăria Sângeorz Băi se lucrează, sunt foarte multe proiecte, care odată puse în aplicare ar face aproape imposibilă câştigarea Primăriei Sângeorz Băi de către PSD. Atunci, nu-i aşa, e mult mai simplu să lovim acum, înainte ca efectele administraţiei liberale să fie văzute”, a completat Turc.

         În context, prim-vicepreşedintele PNL B-N, fostul deputat Stelian Dolha,  a punctat „viteza, motivaţia şi oamenii care stau în spatele referendumului de la Sângeorz Băi”. Dolha a spus că în numai 9 zile, un consilier local şi soţia lui au strâns toate semnăturile necesare şi le-au depus la Prefectură, iar după două zile, prefectul anunţă că în această săptămână va fi fixată şi data. „Mergem şi depunem la Prefectură o cerere prin care cerem ceva. Spuneţi-mi dacă lucrul acesta se soluţionează într-o săptămână. Ei într-o săptămână soluţionează un referendum, strâng semnăturile le şi depun şi se ocupă şi de legalitatea lor. Extraordinar!”, a menţionat fostul parlamentar. Acesta a completat că nici motivaţiile nu sunt justificate, şi anume faptul că Traian Ogâgău nu a închis o groapă de gunoi, că a fost amendat de Garda de Mediu şi că a periclitat bugetul, asta pentru că ar fi trebuit demişi aproape toţi primarii din Bistriţa-Năsăud. „Dacă e vorba de periclitarea bugetului, cel mai calificat să fie demis este Ovidiu Teodor Creţu. Ăsta a periclitat bugetul an de an, pe spinarea noastră, cu datorii, cu tot ce vreţi, dar pe ăsta îl lăsăm în viaţă”, a mai declarat Dolha.

         Nu în ultimul rând, Florin Urâte a intervenit pe acest subiect, menţionând că o delegaţie a PNL Bistriţa s-a deplasat la Sângeorz Băi pentru a analiza situaţia. 

„Un primar PSD a reuşit să transforme Sângeorz Băi dintr-o staţiune într-un sat de mizerie, cu gunoaie sub orice critică. Sigur că acolo au fost nişte legături. (...) Guvernul PSD şi-a făcut un minister al Dialogului Social, este şi o comisie la nivelul Prefecturii. Eu întreb de ce nu se reacţionează prima dată pe o mediere şi să se fi tras concluziile încă de la scandalul cu ciobanii. Vin unii, pleacă alţii şi unii sunt deranjaţi de legăturile pe care le au cu primăria respectivă. Din informaţiile şi ceea ce ni se spune de către consilieri, de aici este marele deranj acolo, folosind ca şi pretext greşelile de comunicare sau de atitudine ale domnului primar. Avem informaţii şi probabil că vom şi proba, s-au mai dat şi bănuţi, un consilier are probe şi poate să ne probeze. (...)  Ne facem şi noi strategia noastră, pe paşi normali. Este obligaţia Prefecturii să ceară un raport la Poliţie şi să facă verificări, pe semnături, pe cine a cules semnăturile. Să vedeţi că dacă mergem la multe persoane care sunt acolo cu semnături, noi am verificat deja câteva persoane, au spus că nu ştiu ce li s-a băgat sub nas. Un consilier de-al nostru ne-a spus că o persoană i-a spus că pe strada lui s-au dat şi 50 lei. Este o afirmaţie pe care o s-o probăm, a spus că ne aduce persoanele, a  spus-o în timpul şedinţei, nu bat câmpii", a concluzionat Florin Urâte. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5