Ioana Nicolaie, soţia lui Cărtărescu, primită cu coroniţă de flori, acasă, la Sîngeorz-Băi

Printre povești cu Ioana Nicolaie la ...Sîngeorz-Băi

,, Nu e alta mai frumoasă și mai de folos în toată viața omului zăbavă decât cetitul cărților." ( Miron Costin )
Sfârșitul săptămânii trecute a fost unul special pentru câțiva elevi ai Școlii Gimnaziale ,,A.P.Alexi" din Sîngeorz- Băi. De ce... special?Tocmai pentru că în mijlocul acestor mici ,, mari pasionați de lectură " a poposit scriitoarea Ioana Nicolaie, omul locului, plecată de multă vreme din orașul său natal, unde, de câte ori are timp , se întoarce cu mare drag la ,,ai săi". Pentru câteva zeci de minute câțiva copii din clasele a IV-a, a V-a și a VI-a au fost purtați pe aripi de poveste, alături de personaje deja cunoscute din cărțile autoarei sau care au fost create ,,pe loc" de către ei . Un morcov, un pix,un păianjen, o gărgăriță,o umbrelă viu colorată,o carte,un ursuleț și o scrisoare au fost elementele principale în alcătuirea unor povești amuzante și foarte profunde, trecute prin filtrul sincerității și al inocenței celor mici. Nu a lipsit nici crearea unor meserii care să schimbe lumea și să aducă liniștea pe Pământ, cum ar fi : Binevoitorul sau Pictorul de curcubee.
,, Să creezi o poveste e foarte simplu, dacă ai personaje.Și voi puteți scrie povești. Sigur că pentru asta aveți nevoie de cuvinte, propoziții, fraze și ...imagini. Toate acestea le puteți avea doar citind cât mai multe cărți . Cartea este cea care cultivă și îmbogățește limbajul prin formarea și dezvoltarea unui vocabular adecvat.Tot cartea , dacă ne oprim asupra ei cât mai des, ne face mai buni, mai prietenoși și mai generoși,ne ajută să înțelegem și să pătrundem în tainele lumii, să descoperim sfaturi sau să culegem înțelepciune." a fost îndemnul pentru lectură ,făcut de scriitoare.
Emoționanta întâlnire s-a încheiat cu autografe pe Ferbonia, cartea cea mai cunoscută de către copii, cu cărți și CD-uri primite cadou din partea autoarei, dar și cu promisiunea de a reveni în școala care a format-o și în care a avut primele ,,tentative scriitoricești " de care-și aduce cu drag aminte. N-a fost uitată nici clasa și nici banca în care a învățat,s-a emoționat, a râs sau s-a întristat, alături de colegii și profesorii săi.

Înv. Anuța Pop
Șc. Gimn. ,,A.P.Alexi", Sîngeorz- Băi

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5