Ionuț Simionca, deputat PMP: În loc să se ocupe de promisiunile făcute bistrițenilor, Daniel Suciu o ajută pe Viorica Dăncilă să inventeze o nouă categorie de pensii speciale
Într-o declarație în Parlament, deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, acuză PSD de promovarea inventarea de noi pensii speciale în vederea reglării jocurilor de putere din partid: „Premierul Viorica Dăncilă se ocupă doar de prostii, în loc să se ocupe de problemele românilor. Pentru a-și salva postul de premier și pentru a avea susținere la Congresul PSD, aceasta a promovat o lege prin care instituie o nouă categorie de bugetari privilegiați”.
Președintele PMP Bistrița-Năsăud explică efectele Codului Administrativ, adoptat în această săptămână prin Ordonanță de Urgență a Guvernului. „Acest cod introduce pensiile speciale pentru primari și președinți de consiliu județean. În timp ce noi, PMP, am depus o lege în Parlament pentru desființarea pensiilor speciale, lege pentru care am obținut semnături de la peste o jumătate de milion de români, PSD, înfrânt la alegerile din 26 mai, găsește în continuare forța de a-i sfida pe cetățenii de bun simț, considerând că aceștia nu sunt suficient de speciali pentru a avea o bătrânețe decentă”, susține Ionuț Simionca.
În opinia acestuia, „este anormal ca, după 45 de ani de muncă, să fie pensionari care primesc 700 – 800 de lei, pe când şmecherii ajung să primească şi 35.000 de lei pe lună (de 50 de ori mai mult). Așa cum am mai afirmat, pensiile speciale reprezintă furt din bani publici. Orice pensie care nu se bazează pe contributivitate, ci pe cârdăşii cu politicienii, trebuie să dispară”.
Simionca îi reproșează vicepremierului Daniel Suciu, susținător al premierului Viorica Dăncilă și candidat la funcția de președinte executiv al PSD, care a prezentat cu mare fast acest proiect, că a uitat de prioritățile bistrițenilor. „Domnule Suciu, nu ați reușit să rezolvați nicio problemă de dezvoltare regională în zona Bistriței. În campania electorală ați promis că vă veți ocupa de problemele Bistriței. La șoseaua de centură nu există niciun progres: În ceea ce privește Autostrada Nordului, văd că PSD ține proiectul în Parlament la sertar și nu vrea să-l pună pe ordinea de zi. În schimb, aruncați banii românilor pe apa sâmbetei pentru a câștiga voturi și funcții”, a declarat deputatul PMP.
„În loc să direcționați acești bani, în guvernul din care faceți parte, către obiective de investiții majore vitale pentru această țară, veți rămâne în istorie ca inventatori a unei noi categorii de privilegiați, plătiți greu din buzunarele românilor. De mine nu scăpați! Vă asigur că o să lupt până Autostrada Nordului, cu centura Bistriței integrată, vor fi duse la bun sfârșit!”, a concluzionat președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca.
Citiţi şi:
- Deputatul Ionuţ Simionca: Viorica Dăncilă îl apreciază degeaba pe Daniel Suciu. Impactul activității sale asupra dezvoltării acestui județ este minor!
- PMP BN începe strângerea de semnături pentru Autostrada Nordului şi eliminarea pensiilor speciale. Ionuţ Simionca: Vrem să ne întâlnim cu bistriţenii
- Deputatul Ionuţ Simionca: Voi face tot ce trebuie să circulăm pe Autostrada Nordului în termenul de 4 ani! Vezi cele 10 priorităţi ale echipei PMP!
- Ionuț Simionca, deputat PMP, îi răspunde lui Radu Moldovan: Construcția Autostrăzii Nordului va începe după ce PSD nu va mai fi la putere
- Ionuţ Simionca (PMP): Eu m-am ţinut de cuvânt cu Autostrada Nordului, aştept acelaşi lucru de la PNL
Comentarii
Augustin Zegrean fostul președinte al Curții Constituționale a declarat că adoptarea Codului Administrativ prin Ordonanță de Urgență nu se justifică sub nicio formă, iar o Curte Constituțională ideală ar trebui să declare clar neconstituțional acest act normativ, care încalcă de mai multe ori Constituția. Zegrean mai spunea că decizia CCR de neconstituționalitate din noiembrie 2018 viza probleme care nu erau legate de fondul legii, pentru că nu a fost făcută analiza pe conținut, și doar pe procedură, dar există decizii ale CCR din 2016 prin care s-a stabilit că pensiile speciale pentru aleșii locali sunt neconstituționale.
Vezi: https://www.comisarul.ro/articol/zegrean-adoptarea-codului-administrativ...
Acest Daniel Suciu, un ministru mic si la propriu si la figurat, recunoaste că CCR nu a respins prevederile Codului Administrativ, ci modalitatea tehnică de elaborare.
După cum se stie, in noiembrie 2018, a decis cu unanimitate de voturi, că legea privind Codul Administrativ este neconstituțională în integralitate pe motive extrinseci.
In primul rand, Codul Administrativ a fost respins deoarece în cadrul procedurilor de adoptare Parlamentul a încălcat principiul bicameralismului. ”Unele articole au fost trimise Camerei decizionale, altele nu”.
Un alt motiv care a stat la baza deciziei CCR a fost că inițiatorii Codului Administrativ nu au solicitat avizul obligatoriu al Consiliului Economic și Social. ”Legea te obligă să soliciți acest aviz. Chiar dacă ei nu trimit răspuns sau dacă avizul este negativ, este obligatoriu să-l ceri”.
Cu toate astea, executivul nu a inteles nimic din respingerea Codului Administrativ de către Curtea Constituțională. Ca dovada ca Guvernul a adoptat Codul Administrativ prin Ordonanță de Urgență si nu prin dezbatere in Parlament care este forul legislativ al țării. Care-i urgența? De ce guvernul ocoleste dezbaterea parlamentară pe o lege atat de importantă cum este Codul Administrativ? Fiind vorba de Ordonanță de Urgență- o modalitate nedemocratică de adoptare a unei legi, Curtea Constituțională ar trebui sesizată din nou.
Adaugă comentariu nou