La Cenaclul literar „George Coşbuc” – lansare „Dramă la vânătoare” a Lucreţiei Bucur şi poezie a tinerilor speranţe
În cadrul şedinţelor recunoscutului şi titratului Cenaclu literar „George Coşbuc” al Casei de Cultură a Sindicatelor din Bistriţa, condus de un om al condeiului, scriitorul Emil Dreptate, în calitate de preşedinte executiv, s-au realizat două activităţi deosebite, de o sensibilitate aparte, astfel încât prezenţa numeroasă a celor care iubesc scrisul cât şi pertinentele dezbateri, obiective, cu motivaţii pe text, au făcut ca ultima şedinţă de lucru să fie una specială.
În prima parte au citit din creaţiile proprii elevele Ioana Ilinca Moldovan, din clasa a VII-a de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” şi Paula Suciu, clasa a VIII-a de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Bistriţa, ambele activând, cu brio, la Palatul Copiilor Bistriţa, fiind îndrumate, coordonate de prof. Ionela Nuşfelean.
Au fost încurajate, analizate, iar poezia le curge în versuri, de o sensibilitate specifică vârstei, dar promit mult. Felicitări şi mult curaj!
În partea a doua a cenaclului literar, cunoscuta, apreciata şi titrata scriitoare Lucreţia Bucur şi-a lansat ultima creaţie, volumul de proză „Dramă la vânătoare”, apărut recent la Editura Karuna din Bistriţa, într-o ţinută deosebită.
Despre volum s-a spus, la modul laudativ, că Lucreţia ştie ce este şi proza, fiind specializată în poezie, acţiunea cărţii curge, o carte care nu se lasă până nu o termini de citit, conduce foarte bine personajele şi modul lor de acţiune, fiind aşteptată cu o nouă provocare pe firmamentul genului epic.
Felicitări şi la mai multe, la mai mare, să ne surprinzi mereu plăcut.
Citiţi şi:
- Lucreţia Bucur – „Dramă de vânătoare”
- Lucreţia Bucur: „Dramă de vânătoare”, Ed. Karuna, 2014
- Lucreţia Bucur, lansare la Cenaclul,,George Coşbuc”
- Valentin Raus, o sensibilitate lirică deosebită
- Vocea Lucreţiei Sînmihăian, artista de primă mărime a muzicii bistriţene, aşezată, după 30 de ani, pe un album
Adaugă comentariu nou