La liceu, cu note mai mici decât anul trecut
Fără examen de admitere, dar cu note contând din Evaluarea Naţională şi media de absolvire a gimnaziului, elevii din Beclean au devenit liceeni de curând cu note mai mici decât anul trecut.
La Colegiul Naţional „Petru Rareş”, de pildă – pentru că este unitatea de referinţă pentru oraşul de pe Someş, la respectivul nivel de studiu – la mai toate profilurile s-a intrat cu rezultate mai slabe decât în 2013; excepţie face specializarea matematică-informatică (28 de locuri şi tot atâţia repartizaţi), unde ultima medie este 8,38, faţă de 7,5 în 2013. În rest, accesul în clasa a noua suportă comparaţii descendente: la ştiinţe sociale, cele 28 de locuri s-au ocupat cu medii mergând până la 5,85 – spre deosebire de 2013, când notele au coborât doar până la 7,13; la filologie (28 locuri) s-a intrat cu note mai mici cu aproape un punct faţă de anul trecut (6,98 faţă de 7,91); la ştiinţele naturii (56 de locuri), diferenţa e de la 6,96 în 2013 la 5,48 în 2014; la economic (28 de locuri), ultimul clasat are 6,52, faţă de 7,76 în 2013.
Elevii au putut trece în clasa a noua şi cu note sub cinci, ajungând astfel, în funcţie de opţiune, la Liceul Tehnologic Agricol Beclean, unde candidaţii repartizaţi sunt, ca număr, sub totalul locurilor scoase la bătaie. Aşa se face că la profilul resurse naturale şi protecţia mediului, specializarea agricultură, s-au ocupat jumătate din cele 28 de scaune disponibile în banci, accesul ultimului venit făcându-se cu 2,69. Ceva mai mari au fost mediile la protecţia mediului, unde există 13 repartizaţi, ultimul, cu 4,05. Cei cu note mici au putut alege şi Liceul Tehnologic “Henri Coandă”, instituţie cu locuri rămase libere în urma actualei seiuni de admitere. La mecanică, au ajuns 15 (28 de locuri), mediile coborând până la 2,87; la economic s-au ocupat 22 din cele 28 de locuri disponibile, cu note mergând până la 3,63.
Şi la Liceul Tehnologic “Ion Căian Românul” din Căiaunu Mic s-a putut ajunge cu rezultate sub cele considerate, cândva, de trecere, astfel că cele 28 de locuri scoase pentru specialiyarea comerţ au fost ocupate în totalitate cu medii coborând până la 3,97, faţă de 5,04 cât a avut, în 2013, ultimul admis aici.
La nivel de judeţ, clasa de matematică-informatică de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Beclean este a patra, în ordinea mediilor de admitere, cea de filologie de la aceeaşi instituţie de învăţământ, a şaptesprezecea, în timp ce colegii de la economic sunt pe poziţia 21, cei de la ştiinţe sociale, pe locul 28, iar cei de la ştiinţe ale naturii, la numărul 33 (din 64).
Citiţi şi:
- Prima repartizare la liceu a absolvenţilor de clasa a VIII-a. Nouă din primii 10 candidaţi, la Liviu
- Peste 99,6% dintre absolvenţii bistriţeni au fost repartizaţi în licee. *C.N. „Liviu Rebreanu”, C.N. „Petru Rareş” şi C.N. „George Coşbuc”, preferatele elevilor cu note mari
- Începe a doua etapă de admitere în liceu. Vezi unde sunt cele 108 locuri disponibile!
- Nici cinciul (5) nu mai e ce-a fost odată...
- Au fost publicate rezultatele repartizării computerizate la liceu! Absolvenţii cu cele mai mai note au ales acelaşi colegiu!
Adaugă comentariu nou