La şapte ani de la moartea PĂRINTELUI TENISULUI DE MASĂ: Nu există performanţă fără muncă, seriozitate şi sportivitate
La şapte ani de la moartea PĂRINTELUI TENISULUI DE MASĂ bistriţean, aici l-am numit pe regretatul Gheorghe Bozga, CSM Bistriţa, mai precis secţia de tenis de masă, a retrogradat din Superliga feminină.
Exact la şapte ani distanţă! Dacă ar fi să ma iau după ceea ce mai vorbeam pe la sală cu Gheorghe Bozga, dar şi cu Mugur Saranciuc, situaţia asta penibilă a fost predictibilizată de Bozga. Pare o chestiune de luat în râs, dar dom Profesor a vorbit destul de mult înainte de tăcere de problemele cu care se vor confrunta sporturile din oraşele mici sau medii, aşa cum e Bistriţa.
Mult mai acid, antrenorul emerit de haltere, Mugur Saranciuc , a „prezis” involuţia sportului la nivel judeţean şi naţional, dar şi rezultatele catastrofale de la ultima Olimpiadă.
Gheorghe Bozga a avut dreptate: Fără bani, fără muncă şi cu prea multă autosuficienţă vor merge în cap. Iată că acest lucru s-a întâmplat, CSM Bistriţa a retrogradat din Superliga feminină de tenis de masă.
Ceea ce veţi citi este o bucată dintr-un interviu luat lui Gheorghe Bozga în 2009:
2008 a fost un an bogat in medalii si performante pentru tenisul de masa bistritean...
Da, absolut. Anul 2008 a fost un an deosebit, tinand cont de cele 5 medalii cucerite la Campionatele Europene, cele 10 medalii castigate la Balcaniada, cele 18 titluri nationale, cele peste 35 de medalii la campionatele nationale. Un an deosebit.
Ce prevedeti pentru 2009?
Nu stiu daca anul 2009 va fi la fel de bun, din mai multe puncte de vedere. Primul ar fi cel economic si cel de-al doilea ar fi dupa parerea mea elanul si entuziasmul sportivilor care nu stiu din ce motive scade de la an la an. Suntem cativa antrenori care fortam performanta, dar nu stiu daca suntem intelesi de toata lumea, ca aceasta performanta se face cu sacrificii, cu munca, cu colaborare din partea tuturor factorilor, de la parinti incepand si pana la ultima persoana care este implicata in activitatea de performanta. Aceste lucruri nu le avem si de aceea parca privesc anul 2009 cu mai mult pesimism si nu am asa mare incredere ca vom putea realiza aceste deosebite obiective pe care le-am atins in 2008. Eu ma voi raporta si in acest an la Campionatele Europene daca vom participa si daca vom putea avea suficiente competitii ca sa fim in forma in care am fost anul trecut sa obtinem obiectivul. Am de castigat minim 2-3 medalii la cadete cu Szocs Bernadette, o medalie sau doua la juniori mari. Eu zic ca este un obiectiv prea indraznet pentru mine, in primul rand, si pentru club, in al doilea rand. Totusi sper ca ambitia mea si sanatatea mea sa-mi poata permite, dar singur nu pot sa obtin aceste rezultate.
Credeti ca este vorba de o automultumire la nivelul sportivilor?
Da. La nivelul tuturor factorilor.
Cum ar fi aratat tenisul de masa fara Gheorghe Bozga?
Ar fi existat, deoarece nimeni nu este de neinlocuit! Era un alt Bozga care sa faca ceea ce am facut eu de-a lungul anilor si sa aplice principiile in care cred eu, adica nu exista performanta fara munca, seriozitate si sportivitate.
Pe 11 noiembrie 2010, adică cu exact şapte ani în urmă, Gheorghe Bozga pleca la cele veşnice…
Citiţi şi:
- Profesorul Radu Vianu a trecut poarta veșniciei. Drum lin, spre stele!
- Profesorul Radu Vianu, în ultima zi de muncă înainte de pensionare
- Halterofilul Răzvan Martin aduce a treia medalie pentru Bistriţa în istoria Jocurilor Olimpice!
- Halterofilul Răzvan Martin a cucerit bronzul la JO!
- Mihaela Șteff, o mare campioană a României, Cetățean de Onoare al județului Bistrița-Năsăud!
Adaugă comentariu nou