Lansarea proiectului “ Formare aplicativă în ferme și ateliere didactice-Activități demonstrative pentru țăranii din GAL Ținutul Haiducilor”

11.01.2018

 

Lansarea  proiectului “ Formare aplicativă în ferme și ateliere didactice-Activități demonstrative pentru țăranii din GAL Ținutul Haiducilor”

 

ORGANIZAŢIA PROFESIONALĂ AGROECOLOGIA  în calitate de beneficiar al proiectului implementează  începând cu luna ianuarie 2018 , proiectul  “ Formare aplicativă în ferme și ateliere didactice-Activități demonstrative pentru țăranii din GAL Ținutul Haiducilor”.

Program finanţat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală este implementat de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, din subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

PNDR este finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală

Măsura 19 – Dezvoltare locală prin LEADER: Submăsura 19.2”Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală”

Proiectul are o perioadă de implementare de 12 luni, cu o valoare totală eligibilă de 445.635,29 lei şi este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020, Măsura 19 – Dezvoltare locală prin LEADER: Submăsura 19.2.

Obiectivul specific vizează formarea aplicativă în ferme și ateliere didactice demonstrative a  200 de țărani din Gal Ținutul Haiducilor ce au ca obiectiv de referință construcția unor abilitati, deprinderi și competențe practice. 

Grupul ţintă al proiectului este format din 200 de persoane din mediul rural  aparţinând regiunii GAL  Ţinutul Haiducilor . Teritoriul acoperit de GAL gravitează în jurul polului urban Beclean (care face parte din GAL Ţinutul Haiducilor) şi este format din 17 comune din zona vestică a judeţului Bistriţa-Năsăud şi o comună de pe raza judeţului Cluj.

În perioada ianuarie 2018 – decembrie 2018 vor fi organizate Se vor organiza sesiuni de formare aplicativă structurate pe 10 domenii tematice : Producție/Colectare și Procesare lapte de vacă – unit. de procesare de capacitate mica/mare; Producție/Colectare/Procesare lapte de oaie/capra – unități de procesare de capacitate mica; Producție/Procesare carne de porc/vita/oaie/pasare – unit. de procesare de capacitate mica; Producție/Procesare/Vânzare produse apicole; Producție/Procesare/Vânzare produse panificație/patiserie- Moara și brutăria Tradițională; Producție/Procesare/Vânzare legume, fructe, floră sălbatică și plante medicinale; Ateliere meșteșugărești și procesare lână/cânepă/in; Fermă agroturistică/pedagogică/demonstrative; Producție/procesare/vânzare produse viticole; Producție/procesare/vânzare produse oleaginoase (oloire).

Rezultatele proiectului contribuie la instruirea cursantilor prin înființarea atelierelor demonstrative și furnizarea de programe de formare aplicativă în ferme și ateliere demonstrative.

Persoană de contact

Ilea Marioara Elisabeta –Manager de proiect

0757722762

Comentarii

10/08/18 15:13
Burzo nicoleta

Bună mar interesa un proect non agricol cu cofinanțare
Oare sunt ceva ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5