Liceenii de la Waldorf Chişinău, în practică topografică la Măgura Ilvei. Preşedintele CJ: Astfel de proiecte produc legături strânse între România şi Moldova
Preşedintele Consiliului Judeţean Emil Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenţ, vicepreşedintele CJ,Vasile Puica, şi managerul Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud au fost gazdele unei delegaţii de la Liceul Teoretic Waldorf din Chișinău, care se află în practică pedagogică de topografie la Măgura Ilvei.
„Este important ca toate comunele și orașele din județul Bistrița-Năsăud și nu numai să aibă astfel de schimburi de experiență care nu fac altceva decât să aprofundeze și să susțină legăturile dintre România și Republica Moldova. Mă bucur să văd că proiecte și schimburi de experiență între România și Republica Moldova produc legături strânse între două popoare care vorbesc aceeași limbă și care se concretizează prin vizite reciproce de elevi, cadre didactice, părinți având ca scop principal intensificarea schimbului cultural-pedagogic. Vreau să le urez o ședere cât mai plăcută în județul Bistrița-Năsăud și îi așteptăm să revină ori de câte ori vor avea ocazia”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.
Potrivit lui Leonida Pop, elevii din Chişinău au ajuns la Măgura Ilvei la invitaţa Asociaţiei Vasile Voiculescu, al cărei director executiv este. „Această asociaţie derulează de doi ani proiecte umanitare în Măgura Ilvei. Actualmente se pregăteşte înfiinţarea de clase Waldorf simultane pentru copiii care au părăsit sistemul tradiţional de învăţământ din satele Măgura Ilvei şi Ilva Mare”, a menţionat Leonida Pop, director executiv al Asociaţiei Vasile Voiculescu.
Citiţi şi:
- Elevii-voluntari din Iaşi se întâlnesc cu familia de ucrainieni de la Măgura Ilvei
- La Colegiul Național George Coșbuc din Năsăud O LECȚIE DE MUZICĂ, ALTFEL, cu compozitoarea și pianista LIDIA CIUBUC, din Chișinău
- Basarabia e România, se aude din Ţara Năsăudului! Duminică, 100 de primari şi consilieri unionişti din Republica Moldova, alături de mitropolitul Andrei, într-un eveniment istoric într-o comună din judeţ! Porneşte Unirea de la noi?
- 112 pentru Ucraina. Gospodării amenajate la Măgura Ilvei pentru refugiaţi din ţara vecină
- Primii refugiaţi ucrainieni în România, instalaţi la Măgura Ilvei
Adaugă comentariu nou