Maialul Elevilor Năsăudeni, la a 136-a ediţie. Sute de elevi îmbrăcaţi în costume populare au însufleţit oraşul academicienilor

 De peste un secol, elevii şcolilor năsăudene sărbătoresc, în frumoasa lună a florilor, „Maialul”, care a devenit o sărbătoare tradiţională a elevilor şi a întregii comunităţi.

Ajuns la cea de a 136-a ediţie, Maialul Elevilor Năsăudeni a reunit elevi, profesori şi părinţi de la Colegiul Naţional George Coşbuc, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Liceul Economic şi Liceul Silvic, dar şi reprezentanţi ai comunităţii locale, în frunte cu primarul Mircea Romocea, şi alţi invitaţi.

Aproape 1000 de elevi, îmbrăcaţi în frumoase şi autentice costume populare, scoase din lada de zestre a bunicilor, au participat la paradă, însufleţind Năsăudul, pe muzica militară a Granizoanei Bistriţa . Au dar dovadă că nu şi-au uitat datoria de a-şi păstra obârşia, de a nu uita trecutul, de a duce mai departe ce au moştenit din strămoşi. De altfel, nu mai puţin de 50 de premii au fost acordate pentru aceste costume populare, de către prof. Floare Vaida, prof. Gabriela Sermeşan şi consilierul educativ al CN George Coşbuc, prof. Sofia Harapaşcu.

Programul a continuat cu premierea elevilor olimpici din şcolile năsăudene. Directorul CN George Coşbuc, prof. Anca Cârcu, a premiat rezultatele excepţionale ale elevilor de la Coşbuc, fiind distinşi 17 elevi care au participat la olimpiadele naţionale, o parte dintre ei chiar la 2 materii. Florăria Eco Flower Boutique, prin Geta Roş, a asigurat florile pentru premianţi.

Directorul Mărioara Secheli de la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu a oferit 7 premii pentru elevii şcolii, calificaţi la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare.

Programul artistic a fost deschis de formaţia de dans şi societate Romana a Colegiului Naţional George Coşbuc, coordonată de prof. Daniela Chira, acompaniamentul fiind asigurat sub conducerea prof. Darius Comes.

De la Maial nu putea lipsi jocul Căluşarilor, la această ediţie adus în scenă de două formaţii – căluşariimici, din ciclul primar, îndrumaţi de învăţătoarea Livia Rebrean şi cei de la liceu, având ca instructor pr prof. Nicolae Buzilă, alături de prof. Daniel Pavelea şi Ioan Seni. Scurte momente folclorice au fost prezentate şi de Luminiţa Cotu  din clasa a XII-a P, de Nicole Buzilă (clasa a VI-a) şi Dragoş Sângeorzan (clasa a V-a), dar şi de grupul vocal folcloric al Colegiului năsăudean, coordonate de prof. Maria Nigel. Printre invitaţii care au evoluat de Maial a fost şi Ansamblul „Plaiuri Someşene” din Feldru, instructor Nicolae Buzilă.

Finalul evoluţiei elevilor de la Coşbuc a aparţinut trupei Dancing Wings, îndrumată de prof.Iulia Fecior.

Formaţiile de dans modern Steluţe Inedit şi Inedit de la Clubul Copiilor din Năsăud, în coregrafia prof. Simona Zinveli, au cules aprecierile publicului.

Finalul momentelor coregrafice a venit de la formaţia Break the Beat, alcătuită doar din elevi de la CN George Coşbuc, pregătită de Simona Zinveli.

Liceul Economic din Năsăud a adus în faţa publicului,prin ansamblul de dansuri populare, Căluşarulşi Bărbuncul, iar Lucreţia Corcode din clasa a XII-a E a interpretat două melodii.

Spectacolul s-a încheiat cu Ansamblul de dansuri populare „Vânătorul” al Liceului Silvic Transilvania, în coregrafia lui George Mureşan.

Aşa s-a tras cortina peste o nouă ediţie de suuces a Maialului Elevilor Năsăudeni, „o veritabilă emblemă a Năsăudului şcolar” după cum aprecia prof. dr. Gheorghe Pleş.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5