Bistriţenii anului 2012

Mic Marin, directorul executiv „Inocenţi”: Visul meu e ca organizaţia să fie percepută ca parte din comunitate

Rep.: - Mic Marin, directorul executiv al Fundaţiei „Inocenţi”, a fost ales de către cititorii cotidianului „Răsunetul” „Bistriţeanul anului 2012”.
Cum vă simţiţi în această ipostază?
Mic Marin: - Cu toată sinceritate, sunt foarte onorat. Nu e vorba de falsă modestie, recunosc că nu mă aşteptam. Dacă e pe domeniul social-voluntariat, pe partea de social, având în vedere câte acţiuni am făcut cu fundaţia, să spunem că oarecum nominalizarea e justificată. Pe partea de voluntariat este greu de spus pentru că sunt oameni mult mai îndreptăţiţi să fie nominalizaţi. Ceea ce fac eu e de domeniul profesiei mele, deşi îmi ocup aproape tot timpul cu fundaţia.
Rep.: - Care au fost realizările anului 2012 pentru Fundaţia „Inocenti”?
M.M.: - Unul dintre cei mai reuşiţi ani de până acum este cu siguranţă 2012, cu toate că a fost un an de criză am reuşit să realizăm nu doar programul de până acum, dar şi proiecte noi. Însă, ca preţ, a fost cel mai greu an din cariera mea profesională, însă, împreună cu colegii am reuşit să facem lucruri frumoase pentru comunitate.
Rep.: - Care au fost cele mai vizibile acţiuni de până acum?
M.M.: - Putem nominaliza Olimpiada, care anul trecut a fost extrem de reuşită datorită participării unui număr foarte mare de voluntari. Apoi, programul „After School” pentru copiii romi a avut un mare succes. Şi, bineînţeles Gala Inocenti, un eveniment cu un specific aparte care s-a bucurat de prezenţa Alteţei sale regale, principele Nicolae. Şi câte şi mai câte acţiuni frumoase. Suntem în curs de elaborare a raportului anual care va fi publicat pe site-ul nostru.
Rep.: - S-a apropiat bistriţenii mai mult de voluntariat?
M.M.: - N-am făcut niciun studiu însă ştiu că în urmă cu 7 ani, când am început să lucrez pentru fundaţie, era doar un procent de 1% dintre locuitori care ştiau de existenţa noastră. Acum am convingerea că cel puţin o treime a auzit de una dintre acţiunile fundaţiei. Visul meu e ca organizaţia să fie percepută ca parte din comunitate nu ca şi ceva extern care acţionează ici-acolo, în puncte nevralgice, ca un chirurg. Doresc ca noi, şi celelalte ONG-uri bune din Bistriţa, să reuşim să coagulăm în jurul nostru oameni de bine. Cei din vest trăiesc mai bine nu pentru că sunt mai harnici sau muncesc mai mult s-au sunt mai inteligenţi ca noi, ci pentru că sunt mai responsabili social, parte din timpul lor valorificându-l pentru rezolvarea problemelor comunităţii.
Rep.: - Cum vedeţi anul 2013?
M.M.: - Începem 2013 cu gândul că tot mai mulţi bistriţeni se vor implica în activităţile noastre ca voluntari. Va fi un an greu pentru că şi noi, şi instituţiile publice responsabile de problemele sociale, ne confruntăm cu foarte mari greutăţi financiare. În perioada de criză dacă resursele sunt limitate nevoile sunt mai mari. Cel mai dureros e când eşti nevoit să alegi între cei pe care trebuie să-i ajuţi. Rog şi pe această cale pe toţi plătitorii de taxe să facă acel efort minim de a direcţiona impozitul de 2% către organizaţia noastră, să nu lase la decizia statului unde vor merge aceşti bani. Mai bine să ajungă într-o cauză bună, cu o destinaţie precisă.
Rep.: - Vă mulţumim şi vă dorim mult succes în continuare.
M.M.: - Şi eu vă mulţumesc şi cu toată sinceritatea declar încă o dată că mă simt onorat că bistriţenii sunt alături de noi şi dacă tot au încredere în ceea ce facem îi aşteptăm să ne cunoască de aproape, să ne viziteze şi să facă parte din proiectele noastre. Aş vrea să le dovedesc, la faţa locului, că am meritat această încredere. Recunoaşterea, din partea cititorilor, o consider, în primul rând, adresată fundaţiei şi oamenilor de acolo.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5