Mihai Mureşan, la început de an şcolar: Lucrurile nu sunt bătute în cuie

Inspectorul şcolar general Mihai Mureşan a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o coordonează s-a preocupat permanent de tot ceea ce se întâmplă în sistemul de învăţământ, de la finalizarea anului şcolar trecut, desfăşurarea examenelor naţionale şi pregătirea anului şcolar 2020-2021.

         Potrivit acestuia, în acest an şcolar avem 106 unităţi şcolare cu personalitate juridică, dintre care 43 în mediul urban şi 63 în mediul rural. În mediul urban, în toate cele 11 grădiniţe au fost finalizate pregătirile, respectiv igienizare, dezinfecţie, trasarea circuitelor etc. La şcoli gimnaziale, 11 unităţi din urban au finalizat, iar două erau în stadiu mediu. În ceea ce priveşte liceele din oraşe, în aproape toate unităţile s-au încheiat pregătirile. În mediul rural,  din cele 53 de unităţi gimnaziale, în 26 de şcoli erau finalizate pregătirile, iar în 27 de şcoli lucrurile se apropie de final.

În ceea ce priveşte stocurile de materiale dezinfectante, din cele 106 unităţi şcolare cu personalitate juridică, 96 de unităţi au stocuri, iar alte zece sunt în procedură de achiziţie publică. Pentru măştile de protecţie, 99 de unităţi au stocuri, în alte şapte unităţi derulându-se proceduri de achiziţie.

În context, inspectorul şcolar general Mihai Mureşan a amintit de prevederile OUG 144/2020 privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri nerambursabile necesare desfăşurării în condiţii de prevenţie a activităţile didactice aferente anului şcolar 2020-2021 în contextul riscului de infecţie cu coronavirus. Autorităţile au la dispoziţie fonduri nerambursabile pentru dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice online, respectiv tablete, dar şi pentru achiziţia de dezinfectanţi, containere sanitare mobile etc.

„Spun că la această dată suntem în situaţia de a nu avea probleme în absolut niciuna dintre unităţile de învăţământ, chiar având în vedere faptul că, în conformitate cu situaţia epidemiologică,  vom aplica în marea majoritate a unităţilor de învăţământ  scenariul verde şi în şase unităţi scenariul galben. Marţi, până la ora 16.00, aşteptăm, din fiecare unitate de învăţământ a judeţului procesul-verbal al Consiliului de Administraţie în care se hotătăşte exact care dintre scenarii este aplicabil în acea unitate de învăţământ. Aceste hotărâri vor fi aduse la cunoştinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care va hotărî pentru fiecare localitate în parte. Lucrurile nu sunt bătute în cuie, fiecare localitate din judeţ este într-o dinamică permanentă din punctul de vedere al numărului de infectări, ca arate, niciun fel de scenariu adoptat pentru ziua de 14 septembrie nu este bătut în cuie pentru nicio unitate de învăţământ a judeţului. Se va ţine seama de această dinamică”, a declarat Mihai Mureşan.

Acesta a recunoscut că sunt mai multe unităţi unde se desfăşoară ample lucrări de reabilitare, precum Gimnazială 1, Gimnazială 4, „Lucian Blaga”, „Tudor Jarda”, la Feldru, Târlişua etc., care sunt monitorizate şi unde vor fi găsite soluţii pentru reluarea cursurilor în condiţii de siguranţă.

https://www.facebook.com/1615030948747835/videos/3554847821212947/

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5