Mircea Grosaru, deputatul minorităţii italiene din Parlament: Voi îndrepta investitorii italieni către judeţul Bistriţa-Năsăud

* fragmente din discursul susţinut la Conferinţa Teritorială PNL BN

*Ca deputat de Bistriţa, am obţinut un număr foarte mare de voturi şi mi-am dat seama că este un judeţ în care oamenii, liberalii mă vor printre ei.


*Începând de săptămâna viitoare, aici la Bistriţa voi deschide un birou parlamentar în cadrul Prefecturii, iar liberalul Mircea Şutea va fi consilierul meu.


*Voi îndrepta investitorii italieni către judeţul Bistriţa-Năsăud. Săptămâna viitoare am stabilit o întâlnire cu investitorii italieni, voi aduce ambasadarul Italiei, la Bistriţa, şi reprezentanţii Camerei de Comerţ din Italia.


 


Cum a ajuns Mircea Grosaru reprezentantul italienilor în Parlament


Sursa:dcnews.ro


Mircea Grosaru, deputatul minorităţii italiene din Parlament, este acuzat de unii membri ai comunităţii etnice că nu are origini italiene. Este pus în discuție, de asemenea, modul în care a obținut cele două mandate de la comunitatea italiană în Parlament. Confruntat cu aceste informaţii Grosaru a refuzat în primă instanţă să susțină originile italiene, considerând că o asemenea întrebare este irelevantă. Apoi, a încercat să explice că orice cetăţean european are dreptul să îşi declare ce origine doreşte, iar el a ales să fie italian. O altă miză a scandalului din sânul comunităţii italiene o constituie fondurile speciale de la Guvern care pleacă spre grupurile minoritare.


Emilia Finatti, membru al Comunităţii Italiene din România, susţine că Mircea Grosaru a obţinut fraudulos mandatul din anul 2004, care i-a permis să devină deputat al minorităţii italiene. “În anul 2004, a venit Grosaru şi ne-a propus în felul următor: ei să vină cu asociaţia lor de la Suceava (n.r. Asociaţia Italienilor din România) şi să candidăm ca şi alianţă. A propus ca înţelegerea să fie în felul următor: eu să fiu candidat şi să obţin mandatul, iar Asociaţia lor să gestioneze fondurile de la Guvern pentru minoritate. Am început să umblăm prin ţară să depunem candidatura pentru alegeri în fiecare judeţ. Eu nu dispuneam de banii şi timpul necesar să umblu în toată ţara şi m-am ocupat de 12 judeţe. Grosaru a spus că va merge el în restul ţării. Până să îmi dau seama, el se trecuse pe toate listele cu numele lui ca şi candidat şi a ieşit parlamentar”, a declarat pentru DeCe News Emilia Finatti.


Din consilier român, italian autoproclamat


Deci, vă spun că îl cunosc de 15 ani pe Grosaru. La început tot venea pe la acţiunile asociaţiei noastre cu motivul că este consilierul lui Valentino Iuliano (n.r. primul deputat al comunităţii italiene) şi se oferea pentru ajutor. De la bun început, el ne-a precizat că nu este italian, că este român get-beget. După un timp a început să îşi mai schimbe poziţia şi afirma că bunicul soţiei este de fapt italian, dar nu putea justifica nimic cu acte”, a mai spus Finatti.


Pentru a lămuri situaţia l-am contactat şi pe Mircea Grosaru pentru a-l confrunta cu acuzaţiile care i se aduc. “Domnule cred că este o întrebare lipsită de relevanţă! Cum mă întrebaţi pe mine dacă sunt italian, doar avem şi asociaţie, sunt parlamentar”, a explicat pentru DeCe News, Mircea Grosaru. Întrebat care îi este descendenţa italiană Grosaru a ezitat, dar în cele din urmă a declarat că bunicul său a fost de fapt italian şi îl chema Lorenzo Masseri. Fiind descendent pe linie bărbătească, l-am întrebat pe Grosaru cum de nu poartă numele bunicului său în continuare. “În vremea aia se obişnuia ca italienii ajunşi în România să îşi schimbe numele”, a declarat Grosaru.


Grosaru, consilier din 1990, cu facultatea făcută în 2000


Mircea Grosaru susţine că a intrat în Asociaţia Italienilor în anul 1990 ca şi consilier al lui Valentino Iuliano, în calitate de avocat. De menţionat că Grosaru a făcut Facultatea de Drept abia în anul 2000. Confruntat cu această informaţie, Grosaru a nuanţat şi a precizat că era un pasionat de probleme juridice. La învestitura în calitate de deputat al minorităţii italiene, Grosaru susţine că nu a fost întrebat de nimeni nimic şi nu i s-a cerut niciun act prin care să îşi dovedească apartenenţa. El ne-a explicat că orice cetăţean al UE îşi poate alege să declare orice origine doreşte, iar la ultimul recensământ el s-a declarat italian.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5