Monica Săsărman: Trebuie să punem în valoare potenţialul pe care judeţul Bistriţa-Năsăud îl are

Dacă eşti corect, sincer, o persoană responsabilă, lucrurile nu pot să nu se întâmple bine. Eu cred că judeţul Bistriţa-Năsăud are o identitate aparte, are un potenţial aparte, iar administraţia judeţeană trebuie să gândească foarte bine din această perspectivă. Întotdeauna m-am străduit ca actul administrativ să îndeplinească două condiţii: prima, să fie una legală, adică să respecte legislaţia pe care o avem şi a doua, să fie un act administrativ oportun, adică să folosească comunităţii.

Oamenii vor alege acum între două variante, o administraţie judeţeană care va rămâne pe loc sau una care va performa şi mai mult, va desăvârşi ceea ce s-a început. Prin toate proiectele, prin toate amendamentele depuse, este un început în toate. Rămâne de văzut cine va face parte din noua administraţie, care vor fi proiectele celor care vor veni în acest for deosebit de important. Doar bunul Dumnezeu ştie.

Perioada imediat următoare este una de provocare intensă. Dacă administraţia judeţeană nu se mobilizează, vom rămâne codaşi în accesarea banilor europeni. Trebuie să fim harnici şi atenţi la mişcările legislative, la tot ceea ce apare.

Punctele pe care noi am considerat că trebuie să le atingem se referă la infrastructura rutieră, infrastructura edilitară, cea de sănătate, învăţământ şi evident dezvoltarea zonelor cu potenţial turistic.

Vom readuce în atenţia Consiliului Judeţean problema satului românesc, depopularea satelor e un fenomen la care trebuie să acordăm atenţie. Lipsa de perspectivă pentru valorificarea produselor agricole, greutăţile oamenilor din zona rurală şi alţi factori ne obligă ca administraţie să intervenim. Este nevoie de a realizarea un incubator de afaceri, astfel încât cei care doresc să-şi înfiinţeze o afacere în zona rurală să poată beneficia de sprijin. Este foarte important să devii atractiv, iar pe tineri, atât cei care termină studii universitare, cât şi cei plecaţi din România, să-i aduci acasă şi să devină productivi.

Întreaga populaţie a judeţului trebuie să beneficieze de servicii medicale bune, atât cât permit atribuţiile, pentru că noi avem în administrare Spitalul Judeţean. Înfiinţarea unui centru pentru studenţi, căci avem studenţi atât la medicină veterinară, la horticultură sau la profil tehnic, care trebuie să beneficieze de servicii educaţionale mai aproape de casă şi cu costuri mai mici, trebuie să devină o realitate.

Apoi un proiect de impact va fi Masterplanul Energetic al judeţului şi crearea unui centru inovativ pentru tehnologie în energia regenerabilă. De ce spun că este foarte important? E foarte simplu. Trebuie să ne gândim să punem în valoare potenţialul pe care judeţul îl are. În al doilea rând, o asemenea lucrare ar trezi inclusiv interesul investitorilor pentru judeţul nostru, pentru că la capitolul atragerea investitorilor lăsăm de dorit, locurile de muncă nu există. Pe de altă parte, întotdeauna judeţul nostru a avut un potenţial uman deosebit. Am avut şi încă avem tineri care reprezintă cu brio judeţul în universităţile unde învaţă şi unde doresc să se perfecţioneze. Nu trebuie uitat că ne aflăm într-o zonă cu competitori extraordinari.

Sper că lucrurile vor începe să meargă bine pentru fiecare locuitor din Bistriţa-Năsăud, ne dorim să continuăm împreună dezvoltarea judeţului. Eu iubesc şi respect valorile acestei comunităţi şi îmi voi exercita mandatul cu buna credinţă care mă caracterizează.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5