Naşterea Domnului, la Piatra Fântânelelor
Străvechiul obicei al colindatului a început în şcolile din localităţile bârgăuane încă dinaintea Marii Sărbători a Naşterii Domnului, odată cu intrarea în vacanţa de iarnă.
Printre cei dintâi colindători au fost elevii şcolii de la Piatra Fântânele, care au susţinut un adevărat spectacol închinat Crăciunului, reprezentat prin scenetele ”Bunica şi colindătorii”, “Naşterea lui Isus” şi au interpretat numeroase şi vechi colinde.
Manifestarea a fost organizată atât la şcoală, cât şi la Mănăstirea din Piatra Fântânelelor, fiind organizată de cadrele didactice în frunte cu directoarea Anca Raveca, cu sprijinul şi participarea Maicii Stareţă Pompilia şi a măicuţei Damiana.
Colindul copiilor a adus mesajul ceresc al Naşterii Domnului, deschizând inimile credincioşilor şi realizând reînvierea şi păstrarea în sufletul curat a credinţei şi a zestrei spirituale nepreţuite, pe care le moştenim de la strămoşi, tradiţii care slujesc vieţii.
Să încercăm, în aceste frumoase zile de sărbătoare, să fim cu toţii mai buni, mai iertători, cu gândul la aproapele nostru şi să fim darnici cu cei din jur.
Copiii de la Piatra Fântânelelor, urmaşi ai străvechilor străjeri ai trecătorii dintre Ardeal şi Bucovina, prin minunatele lor colinde strămoşeşti, au demonstrat, la fel ca elevii tuturor şcolilor bârgăuane şi nu numai, că tinerii sunt cei care vor duce mai departe credinţa şi datina strămoşească, fiind solii cei mai buni în viitor.
Adaugă comentariu nou