Viceprimarul Cristian Niculae: Școala digitală în Bistrița!
Viceprimarul municipiului Bistriţa anunţă că face toate demersurile pentru ca dascăşii şi elevii să poată utiliza platforma educaţională Adservio.
"Școala digitală în Bistrița! În această perioadă dificilă, am fost preocupat permanent în a găsi cea mai buna soluție pentru digitalizarea tuturor școlilor din Bistrița. În acest sens, în foarte scurt timp vom semna un parteneriat cu dezvoltatorul român de software Adservio și cu Telekom pentru ca toți elevii și profesorii din Bistrița să utilizeze platforma educațională Adservio atât în această perioadă dificilă de izolare, dar și pentru viitor dacă ea va da satisfacție. In plus, toți partenerii implicați au fost de acord ca platforma sa fie utilizată GRATUIT până la sfârșitul acestui an școlar. Beneficiile acestei digitalizări sunt multiple pentru toți factorii implicați în educarea copiilor noștri", explică viceprimarul Cristian Niculae.
Potrivit acestuia, elevii pot participa online la cursuri, primesc și trimit teme și proiecte, sunt informați cu privire la notele pe care le primesc, pot accesa biblioteca online, pot crea grupuri de lucru pentru proiecte și chiar pot afla probabilitatea de a fi ascultat la orice materie.
În plus, părinții pot afla în timp real notele, absențele și activitatea școlară a copilului lor, au acces la statistici prin care pot monitoriza evoluția școlară a copilului, pot lua legătura ușor cu orice cadru didactic al școlii implicat în educația copilului.
Pentru profesori, platforma este foarte interactivă, asigurând o mai bună comunicare între elevi și cadrul didactic, se pot da teme pentru acasă sau proiecte, cu deadline și cu trimiterea de materiale suport (lecții, imagini, videouri), aplicația va genera rapoarte și statistici atât pe activitățile școlare, cât și pentru cele extra-școlare
"Feedback-ul primit de la directorii şcolilor din Bistriţa ce au participat la prezentarea platformei a fost unul foarte bun. În consecință, îmi propun să implementăm în cel mai scurt timp această aplicație care va facilita accesul la învățătură și va crește nivelul educațional al copiilor din Bistrița! Totul va fi bine", informează viceprimarul Niculae.
Citiţi şi:
- Cristian Niculae: Felicitări tuturor elevilor! Baftă absolvenţilor la examene! Continuăm reabilitarea celor 9 instituţii şcolare
- Felicitări! Şcoala Gimnazială Ilva Mare şi Liceul Tehnologic "Florian Porcius" Rodna, câştigătorii programului ”Educație Digitală Pentru Școala Rurală”!
- Cristian Niculae: Parc modern în zona Subcetate – un nou proiect realizat!
- Cristian Niculae: Pasajele pietonale din Bistriţa vor fi spălate săptămânal!
- Viceprimarul Cristian Niculae: Încă o stradă de pământ, strada Huniazilor, din municipiul Bistrița a fost modernizată!
Comentarii
Fostul ministru al Educației, Mircea Miclea, a explicat că situația cursurilor online, la care nu au acces toți elevii care stau acum acasă din cauza închiderii școlilor pe fondul pandemiei de coronavirus, ar fi fost mai clară dacă România ar fi pregătit din timp o platformă de e-learning. Mircea Miclea atrage atenția că Legea Educației din 2011 prevedea crearea unei platforme de e-learning, care ar fi putut fi gata în 2014-2015, dacă ar fi existat voință. De asemenea, profesorul universitar Mircea Miclea este de părere că familia trebuie să se implice mai mult în lecțiile copiilor, acolo unde profesorii nu fac cursuri online, iar despre ideea înghețării anului școlar spune că „este o aberație” și că pot fi găsite soluții astfel încât materia să fie recuperată – inclusiv prin prelungirea anului școlar.
Să fim serioși domnule ministru. După război mulți vieji se arată. Metaforic și împricinatul a contribuit la „despărțirea învățământului de școală”. Profesorul a ajuns hârțogar și paznic de beizadele. In multe cazuri elevii și părinții au atins culmea obrăzniciei... Au mai multe drepturi decât obligații. Nimeni nu mai vrea la școala profesională, toți se vor „domni” sau „Vulpițe”. Colac peste pupăză și Avocatul Poporului a contestat la CCR, legea privind demnitatea profesorului... Până atunci feriți-vă de COVID-19 și analfabeții funcționali.
Adaugă comentariu nou