Deputatul Cristina Iurișniți: Angajamentele-cheie ale Programului de guvernare al Alianței USR PLUS

Comunicat de presă

 

                În ultimii patru ani, USR PLUS a demascat hoția din Parlament, dar nu este destul. Vrem și putem să facem mai mult de atât. Am votat în Comitetul politic al USR și PLUS viitorul Program de guvernare pe care Alianța USR PLUS se angajează să-l pună în practică după alegerile parlamentare.

                Vrem o Românie fără hoție, fără șpagă în spitale, fără pensii speciale, fără nepotisme în administrație, fără defrișări ilegale. Suntem singurii care putem să curățăm România de corupție, pentru că suntem singurii care nu am fost complici la hoțiile din ultimii 30 de ani.

                Iată șase angajamente-cheie ale viitoarei guvernări USR PLUS, din cele 40 cuprinse în Programul de guvernare USR PLUS:

1. Să nu mori cu dreptatea în mână.

2. Fără politică în școală.

3. Creăm un Fond Național de Modernizare a Infrastructurii din Sănătate.

4. Împădurim România și creăm DNA-ul Pădurilor.

5. Bani europeni în industrii ale viitorului.

6. Internet pentru toți.

(detalii: https://bit.ly/37g8sFN)
 

                1. Să nu mori cu dreptatea în mână.

                Timp de trei ani, Justiția din România a fost sub un continuu asediu. Este clar că primul pas pe care îl vom face odată ajunși în Parlament este să reconstruim tot ce a fost distrus. Corectarea legilor Justiției, desființarea Secției Speciale, repornirea activității DNA, reincriminarea neglijenței în serviciu și revenirea la vechea definiție a abuzului în serviciu. Toate sunt măsuri imediate pentru a readuce Justiția acolo unde era înainte de tăvălugul PSD.

 

                De asemenea, dincolo de misiunea lor esențială de a face dreptate, instanțele trebuie să se asigure că cetățenii vor primi o soluție rapidă și echitabilă, fără să aștepte ani la rând răspunsuri în cele mai simple dosare. De aceea, vom eficientiza și transparentiza actul de justiție prin măsuri precum informatizarea, transmiterea online a ședințelor de judecată, achitarea simplificată a taxei judiciare de timbru, restructurarea circumscripțiilor judecătoriilor, încurajarea mecanismelor alternative de soluționare a litigiilor, suplimentarea numărului de judecători din sistemul judiciar.

 

                2. Fără politică în școală.

                Fără politică în școală - Desființăm treptat inspectoratele școlare în paralel cu profesionalizarea și pregătirea managementului unităților școlare.

                Organizăm concursuri pentru directorii de școli și programe de pregătire (legislație, management financiar, management pedagogic, auditare calitate etc) pentru a-i transforma pe aceștia în manageri școlari performanți. Atribuțiile ce țin acum de inspecția școlară (Art. 3 din Regulamentul  de organizare și funcționare a inspectoratelor școlare) vor fi efectuate la nivelul școlii, prin mecanisme obiective de audit, iar restul responsabilităților de la nivel de inspectorat vor fi transferate către ARACIP sau echipe naționale specializate.

                La nivelul instituției prefectului vor fi organizate comisii de învățământ în care vor fi reprezentate toate părțile interesate și care vor monitoriza implementarea politicilor guvernamentale în teritoriu.

                Procesul de dizolvare a inspectoratelor școlare se va produce astfel etapizat, în paralel cu transferul funcțiilor, lăsând posibilitatea școlilor care au deja capacitatea de a funcționa independent să funcționeze ca atare.

 

                3. Creăm un Fond Național de Modernizare a Infrastructurii din Sănătate.

                Un program de un miliard de euro pe următorii patru ani care să finanțeze renovarea sau reconstrucția de spitale și a infrastructurii sanitare.

 

                4. Împădurim România și creăm DNA-ul Pădurilor.

                Pe lângă organizarea unui parchet dedicat infracțiunilor de mediu, DNA-ul Pădurilor, vom susține, de asemenea, creșterea etapizată a capacității de împădurire, prin atragerea de fonduri europene, fonduri private și alocări bugetare, în special în zonele de câmpie amenințate de deșertificare și în zonele cu terenuri degradate, până la atingerea unui ritm de împădurire anual, care să facă realizabil, până în 2050, acoperirea cu păduri a aproximativ 40% din suprafața terestră a României.
 

 


                5. Bani europeni în industrii ale viitorului.

                Dezvoltarea României prin investiții în ecosisteme industriale strategice la nivel european și în avantaje competitive la nivel local - tehnologii verzi & energie curată, digital & industrie 4.0, prelucrare cu valoare adăugată înaltăi & inovare, ecoturism, industrii creative.

 


                6. Internet pentru toți.

                Asigurarea accesului la un viitor mai bun prin acces la internet, ca serviciu de interes general și prin alfabetizare digitală. Ne luăm angajamentul ca oricine, oriunde, să aibă acces la internet de mare viteză pentru că aceasta este autostrada viitorului.

 

            Programul va fi prezentat public, în integralitate, după depunerea listelor de candidați USR PLUS.

 

Prof. Cristina Iurișniți,

Deputat USR în Parlamentul României

membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport

președinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați

 

            Bistrița, 18 octombrie 2020

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5