Avantajele izolării fonice a unei case
Procesul de izolare fonică are drept scop reducerea sau chiar suprimarea propagării zgomotului în afara casei. Adesea, ne ocupăm de subiectul izolației termice a unei case. Cu toate acestea, zgomotul poate fi și o adevărată sursă de enervare. Așadar, nu ezita să îți izolezi fonic casa pentru a spori confortul locuitorilor din casa ta.
Diferența dintre izolația fonică și izolația termică
Deci, în general, casa este izolată la nivelul pereților exteriori pentru a face casa cât mai etanș, mai ales pentru a face față temperaturilor exterioare. Pe de altă parte, izolația termică este o tehnică esențială pentru a proteja împotriva frigului sau căldurii. O tehnică care economisește, de asemenea, multă energie la costurile de încălzire. În timp ce izolarea fonică este o izolație diferită. Se bazează pe diferite materiale și o tehnică distinctă de instalare. Este bine de știut că este posibil să combini aceste două tehnici de izolare într-un singur loc.
Izolarea fonică împotriva zgomotului aerian
Pentru pereți, pereți despărțitori sau tavan, poți izola cu izolație fibroasă. Acestea din urmă izolează datorită structurii lor fibroase și flexibile. Aici se remarcă vata minerală, cum ar fi vata de sticlă.
Izolatie fonica sub un cadru metalic
Pentru a obține o izolare fonică pe perete, este suficient să folosești o izolație fibroasă sub un cadru metalic. Acesta servește drept suport pentru pardoseala finală: gips-carton standard sau de înaltă performanță acustică. În ceea ce privește alegerea grosimii, aceasta se face în funcție de obiectivul de atenuare țintă, precum și de spațiul dedicat acestei izolații. De fapt, alegând o grosime de izolație adecvată, izolația poate fi atât termică, cât și fonică.
Citește și: Care sunt avantajele de care ai parte cand folosesti spuma poliuretanica pentru izolare fonica?
Avantajele izolației fonice
Scopul izolației fonice este de a reduce poluarea fonică exterioară. Se poate face în interiorul casei. De la o cameră la alta, zgomotele ocupanților casei pot afecta confortul celorlalți. Acesta este motivul pentru care trebuie să vezi punctele sensibile pentru a izola:
· Pereți de sticlă: Aceasta înseamnă că sunetele „aeriene” exterioare nu se propagă de pe stradă sau din grădină sau sunt bine atenuate.
· Pereți despărțitori: este împotriva poluării aerului interior și exterior.
· Uși: Pentru a preveni propagarea sunetului dintr-o cameră în alta (zgomot de la televizor, radio etc.).
· Etaje intermediare: utilizate mai ales pentru a lupta împotriva zgomotelor „structurale” (pași, șocuri etc.) și a zgomotelor „aeriene” de la un etaj la altul.
Tehnici de izolare fonică
Din punct de vedere tehnic, pentru a te izola de zgomot, ar trebui să folosești în principiu pereți grei. La fel ca pereții, pereții despărțitori, ușile și ferestrele care trebuie să fie cât mai grele posibil.
Un alt principiu al „etanșeității”, utilizat în izolarea fonică, este cel referitor la zgomotul aerian prin intermediul unei bariere fonice care trebuie să fie continuă. Este important ca această izolație fonică să fie continuă și strânsă, deoarece un spațiu din izolație va permite cu ușurință să treacă sunetul. Ca și în cazul izolației termice cu punțile sale termice, punțile fonice trebuie evitate pe cât posibil.
În construcție: Care sunt reglementările de izolare fonică?
Este foarte important să te gândești cu atenție la modul în care poți preveni zgomotele stresante în timpul construcției. Există diferite soluții de izolare fonică potrivite pentru pereți, podele și tavane. Fără a uita tâmplăria izolatoare, esențială pentru a obține un confort acustic total.
Citiţi şi:
- Ce tip de izolație poți folosi pentru parche
- Materiale şi articole pentru izolaţia eficientă a clădirilor – numai pe e-izolatii.ro
- Cele mai eficiente metode de a menține casa caldă în timpul iernii
- Cum să alegi cele mai bune ferestre pentru casa ta
- De ce să alegi tavanul casetat pentru un spațiu de birouri?
Adaugă comentariu nou