Bistriţeni în noul proiect al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj

„Vitrina cu cărţi noi” este proiectul care încununează activitatea din 2020 a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj, condusă de criticul literar Irina Petraş. Deşi suntem într-un an atipic, scriitorii şi-au continuat activitatea, astfel încât filiala clujeană se bucură de un număr însemnat de cărţi bune.
„Vitrina numără cărțile noi ale membrilor Filialei clujene a Uniunii Scriitorilor, mai întâi pentru a proba că și în vremuri tulburi apar cărți bune, importante. Că Răul poate fi „colțul vieții”, sămânță pentru creație (cum credea Eminescu). Apoi, e un mod de a ne ține la curent cu ceea ce scriu colegii de breaslă, ca dovadă că scriitorii se citesc. Adică, nu doar că au sau speră să aibă cititori, dar se citesc și unii pe alții” declară criticul Irina Petraş.
Din judeţul nostru sunt prezenţi cu cărţi Cornel Cotuțiu, Pompa de iluzii (Vol. 2), Ed. Școala Ardeleană; Icu Crăciun, Nepotul din Italia (proză scurtă), Ed. PIM; Scrieri referențiale, sub tipar, la Ed. PIM; Vasile Dâncu, Poeme din topor (2009-2014), Ed. Școala Ardeleană; Dinu Flămând, Om cu vâslă pe umăr, concepție grafică și desene de Mircia Dumitrescu, Ed. Tracus Arte; Andrei Marga, Lecțiile Pandemiei, Ed. Tribuna; Menuț Maximinian, Puterea secretă a cărților (cronici și eseuri), Ed. Neuma; Andrei Moldovan, „Bulevardul” Niculae Gheran (ediție definitivă) , Ed. Școala Ardeleană; Ephemeride (cronici și eseuri), vol. 2, Ed. Limes; Olimpiu Nușfelean, Unde așezăm plânsul copilului, desene de Paul Târziu, Ed. Școala Ardeleană; Maria Olteanu, Insemnări de duminică, eseuri confesive, Casa Cărții de Știință; Gavril Pompei, Intarsii, Ed. Școala Ardeleană; Aurel Rău, O sută una de poezii, Ed. Academiei; Școli II. 5 și 7 și 4 ani, Ed. Școala Ardeleană.
În dar de sărbători, scriitorii au primit un album în care coperţile cărţilor lor, alături de cele ale colegilor, stau aşezate la loc de cinste.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5