Traian Ogâgău: A fost o onoare pentru mine să conduc această frumoasă localitate!
"Știu că mulți sunteți triști iar alții se bucură, așa e viața uneori, însă trebuie să ieșim învingători ca de fiecare dată.
Judecătoria Năsăud a admis sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud, de a se dispune anularea renunțării la aplicarea pedepsei față de inculpatul O.T dispusă prin Decizia Penală nr. 596/23.06.2020 a Curții de Apel Cluj, în dosarul nr. 3436/265/2018.
Astfel, s-a ajuns la Hotarârea 154/2021 din 24.06.2021, prin care acesta a fost condamnat la un an și 4 luni închisoare, cu suspendare, interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică și dreptul de a fi ales în autoritățile publice, pe o durată de 3 ani.
Traian Ogagau a contestat aceasta hotarare in 25 iunie, o decizie finala ar putea fi data in cateva saptamani sau luni, dar se pare ca primarul Traian Ogagau crede ca nu se va schimba nimic. In cadrul unei interventii la N1 TV, a spus ca PNL, care are 11 consilieri locali, trebuie sa-si desemneze un primar interimar pe care il va sprijini, daca va cere ajutorul. Traian Ogagau isi propune sa se reintoarca la afaceri, la Radio Somes si Rapsodia.
- folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prev. de art. 301 alin. 1 din C.pen, la pedeapsa de 1 an închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică;
dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice,), pe o durată de 3 ani, cu aplicarea în baza art. 65 alin.1 a pedepsei accesorii a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod Penal (dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice;
dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat) (faptă comisă la data de 28.03.2018)
În baza art.583 alin.1 Cod procedură penală rap la art 97 alin.1 Cod procedură penală anulează suspendarea executării pedepsei sub supraveghere dispusă prin SP nr.95/09.07.2020, pronunțată în dosar nr.3685/265/2018, al Judecătoriei Năsăud definitivă prin Decizia Penală nr.1135/A/2020 a Curţii de Apel Cluj, la data de 12.10.2020 privind pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prev. şi ped. de art.337Cod Penal. (faptă comisă la data de 27.11.2016)
Constată că faptele au fost săvârșite în concurs real, iar în baza art.38 alin.1 Cod penal raportat la art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea, de 1 an închisoare, la care adaugă 1/3 din cealaltă pedeapsă stabilită, respectiv 4 luni închisoare (1/3 din 12 luni), urmând să execute pedeapsa rezultantă de 1 an şi 4 luni închisoare, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică; dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice,), pe o durată de 3 ani, cu aplicarea în baza art. 65 aln.1 a pedepsei accesorii a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod Penal (dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice; dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat).
În baza art. 91 şi 92 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabilește un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni. În baza art. 93 alin. 1 Cod penal, obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
- să se prezinte la Serviciul de Probațiune Bistrița-Năsăud, la datele fixate de acesta;
- să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; ?
- să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței şi orice deplasare care depășește 5 zile;
- să comunice schimbarea locului de muncă;
- să comunice informații şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existentă.
În baza art. 93 alin.2 lit.b Cod penal, impune condamnatului să frecventeze un program de reintegrare socială, derulat de către serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate, şi un curs de legislație rutieră.
În baza art. 93 alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității (în domeniul serviciilor publice întreținere locuri de agrement, parcuri şi drumuri, salubrizarea localității, activități în folosul unităților școlare, educative sau socio-culturale, sau orice altă activitate utilă comunității) în cadrul Primăriei com. Maieru sau a Primăriei com. Ilva Mică, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.
În temeiul art.91 alin. 4 cod penal raportat la art. 96 din Codul penal, se pune în vedere inculpatului care sunt consecințele nerespectării măsurilor prevăzute la art. 93 din Codul penal şi/sau a săvârșirii de noi infracțiuni, respectiv revocarea suspendării şi executarea pedepsei închisorii. În baza art.94 alin.2 Cod penal pe durata termenului de supraveghere, supravegherea obligației prevăzute la art. 93 alin.2 şi 3 Cod penal se face de Serviciului de Probațiune Bistrița-Năsăud. În baza art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, azi, 24.06.2021".
Citiţi şi:
- Prima hotărâre în dosarul de incompatibilitate al primarului din Sângeorz Băi! Traian Ogâgău: Ne vedem de proiecte, avem 88 milioane lei pentru investiţii
- Fost lider politic şi şef al Fiscului bistriţean, încarcerat pentru trafic de influenţă
- Dosar penal pentru un bărbat din Monor ce circula cu un tractor neînmatriculat
- Noua legislaţie penală
- Traian Ogâgău, despre situaţia suspendării din PNL: Amânarea aplicării pedepsei este diferită de o condamnare, e o atenţionare!
Adaugă comentariu nou