Valoarea Bitcoinului
Deși a fost lansat încă în îndepărtatul 2009, bitcoinul încă reprezintă un subiect discutat pe larg. În special, se discută valoarea bitcoinului, și anume dacă criptomoneda valorează exact atât, cu cât se cotează momentan pe piața criptomonedelor. În acest sens sunt destul de răspândite în prezent speculațiile în jurul valorii criptomonedei - unii susțin că valoarea este supraestimată, alții însă consideră că aceasta este una justificată și are toate șansele să crească și în viitor. În acest articol analizăm acest aspect din câteva puncte de vedere, încercând să oferim o analiză obiectivă și eficientă a valorii bitcoinului.
Înainte de a defini valoarea bitcoinului ca una supraapreciată sau una justificată, este important să decidem în care mod percepem această criptomonedă - în calitate de simplă monedă digitală, sau în calitate de investiție.
Valoarea BTC ca monedă digitală
Dacă să analizăm BTC din perspectiva unei simple monede digitale care este utilizată în calitate de mijloc de plată, atunci aceasta are o anumită valoare. Totodată, bitcoinul nu este emis de către o instituție oficială, iar valoarea această se autoregleaza reieșind din algoritmii blockchain-ului. Acest lucru determină “rebelitatea” acestui activ. În același timp, rebelitatea respectivă, în cazul bitcoinului, este mai mult un avantaj, decât un dezavantaj.
În același timp, să nu uităm că un mare avantaj specific al bitcoinului constă în faptul că acesta nu este reglementat de nicio instituție financiară, ceea ce face imposibilă reglarea cursului de schimb al acestuia. Din această cauză, teoretic, valoarea bitcoinului ar putea scade la zero în comparație cu celelalte valute tradiționale sau celelalte criptomonede existente.
Un alt avantaj specific al bitcoinului constă în faptul că acesta oferă posibilitatea de a face tranzacții nu doar flexibile, dar și anonime. Totodată, în ultima perioadă tot mai mult se extinde aria de aplicabilitate a bitcoinului. Aceste aspecte determină o circulație intensă a BTC, ceea ce, cu siguranță, oferă valoare acestei criptomonede.
Precum am menționat, valoarea BTC ca monedă pasivă sau unitate valutară este una nejustificată și, teoretic, s-ar putea prăbuși. În același timp, valoarea criptomonedei la acest capitol provine din faptul că bitcoinul este utilizat pe larg, este apreciat și tranzacționat. În acest context, crește popularitatea lui, precum și numărul de deținători bitcoin și, respectiv, valoarea monedei digitale per general.
Valoarea BTC ca investiție
Ca să putem analiza bitcoinul ca investiție, ar trebui să definim valoarea investițională a acestuia, și anume veniturile investiționale imediate și viitoare pe care le poate genera acest instrument investițional. La acest capitol, evident, bitcoinul nu generează și nici nu ar putea genera venituri prezente sau viitoare. Astfel, BTC este total diferit de un alt oarecare activ investițional.
Totodată, dacă să privim lucrurile mai profund, putem înțelege că unii investitori totuși reușesc să identifice valoare investițională în bitcoin. De unde provine această valoare? În primul rând, bitcoinul este un activ specific, activ care nu se supune schimbărilor tradiționale de pe piețele financiare. În acest sens, este destul de ingenios să-ți diversifici portofoliul investițional prin achiziționarea de BTC. O asemenea abordare permite investitorilor să-și reducă anumite riscuri legate de investițiile tradiționale, foarte sensibile la orice schimbare de pe piețele financiare.
Bitcoin - poate o piramidă financiară?
Acesta, de fapt, este un subiect foarte popular atunci când se vorbește despre valoarea adevărată a bitcoinului. De ce bitcoinul nu este o piramidă? Practica a demonstrat că valoarea acestuia poate crește chiar și atunci, când o bună parte din deținătorii BTC își retrag fondurile. O piramidă niciodată nu ar putea funcționa în asemenea circumstanțe și, cu atât mai mult, nu ar putea rezista pentru o perioadă atât de îndelungată.
Concluzie
Precum a fost menționat și în acest articol, valoarea adevărată a bitcoinului este una justificată și provine în mare parte din avantajele pe care le are această criptomonedă. Independența față de piețele financiare, flexibilitate și anonimat - sunt doar câțiva factori care determină popularitatea acestei monede digitale și, respectiv, valoarea pe care o are. Din punct de vedere investițional, BTC ajută la reducerea riscurilor, de aceea, are și valoare investițională pentru investitorii din întreaga lume. Astfel, momentan bitcoinul pare a fi un activ valoros pe care mulți deținători preferă să-l păstreze. Și tu poți investi chiar astăzi în bitcoin cu doar câteva click-uri accesând Bitcoin Loophole - o platformă atât pentru începători, cât și pentru cei cu experiență în investiții.
Adaugă comentariu nou