Cum să adopți o alimentație săracă în grăsimi: 5 sfaturi

Alimentația săracă în grăsimi este benefică pentru organism, ținându-te la distanță de afecțiuni cardiovasculare, surplus de greutate și alte neplăceri cauzate, spre exemplu, de colesterol. Dacă vrei să adopți o dietă cât mai ușoară și sănătoasă, iată ce poți face:

Alege carne slabă în grăsimi

Pieptul de pui sau de curcan, peștele și fructele de mare sunt variante bune pentru o dietă săracă în grăsimi, gustoase și hrănitoare. Ai multe retete pas cu pas din carne de pui din care poți alege, în funcție de preferințe și timpul disponibil pentru gătit. Totodată, peștele conține acizi esențiali Omega 3, cu multiple beneficii pentru minte și corp.

Citește cu atenție etichetele produselor

Probabil că majoritatea produselor alimentare ți le cumperi din supermarketuri. Astfel, citirea etichetelor devine un obicei obligatoriu dacă vrei să ții sub control aportul de grăsimi saturate pe care îl furnizezi corpului. Acordă atenție caloriilor, cantității de acizi grași saturați, nocivi pentru organism, dar și nivelului de zaharuri, la fel de periculos atunci când este mărit.

Include în dietă alimente sănătoase

Consumă cât mai multe fructe și legume, cereale integrale, verdețuri, semințe și nuci. Acestea sunt bogate în vitamine și minerale, iar oleaginoasele furnizează grăsimi bune, care ajută la combaterea colesterolului rău.

În locul untului, folosește ulei vegetal de măsline sau din sâmburi de strugure. Pentru prăjituri, te poți inspira din rețetele vegane sau vegetariene, cu avocado, semințe de chia sau compoziții din nuci sfărâmate sau lapte vegetal.

Optează pentru gătirea fără grăsimi

Atunci când este posibil, gătește fără grăsimi. Poți prepara legume la abur, friptură și pește la cuptor, carne și legume pe grătar sau fierte, supe ușoare, ouă poșate și dulciuri din fructe. 

De asemenea, renunță la ciorbele cu smântână sau adăugarea brânzeturilor pe post de topping. Produsele lactate sunt, în general, foarte grase, astfel încât ar fi bine să alegi variante light, pe care să le consumi în cantitate redusă. 

Un alt truc pe care îl poți face când gătești cu carne este să îndepărtezi pielea și oasele, căci acestea lasă grăsime. Pentru a compensa aromele pierdute, adaugă mirodenii și verdețuri rețetelor tale.

Încearcă dieta Pritikin

Dieta Pritikin ar putea fi ceea ce ai nevoie. Aceasta se bazează pe un stil de alimentație sărac în grăsimi, dar bogat în fibre. Grăsimile reprezintă în jur de 10% din aportul total de substanțe nutritive, accentul fiind pus pe fructe și legume. 

Totodată, sunt recomandate exercițiile fizice, cum ar fi mersul pe jos timp de 30-45 de minute. Carnea, ouăle, făinoasele, dulciurile și alimentele intens procesate sunt de evitat, dar sunt permise cafeaua, ceaiul și vinul roșu, în cantități reduse.

Printre beneficiile dietei Pritikin se numără scăderea tensiunii arteriale, reducerea colesterolului rău și reglarea nivelului de insulină din sânge. 

Pentru a adopta o alimentație săracă în grăsimi, începe prin a urma cele cinci sfaturi recomandate în acest articol. Vei observa beneficiile imediate ale renunțării la grăsimile nesănătoase și te vei simți mai bine și mai alert. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5