Ce presupune mai exact un job de game tester

Meseria de game tester nu înseamnă doar „să te joci și să fii plătit pentru asta”. Ea implică muncă grea, ore lungi petrecute cu ochii într-un ecran și presiune din cauza deadline-urilor care bat la ușă. Dar este totodată și un job distractiv, creativ și plin de satisfacții, care-ți oferă șansa de a lucra în echipe cu oameni asemeni ție. Dacă visezi la o carieră în industria jocurilor, game testing-ul reprezintă un excelent prim pas pentru debut.

Deși este o poziție entry-level, un job de game tester reprezintă un rol important și de impact în industria jocurilor video. El presupune testarea jocurilor înainte de lansarea lor pentru a te asigura că acestea sunt funcționale și lipsite de erori, dar și după scoaterea acestora pe piață în urma diverselor update-uri care mai sunt făcute. Acest lucru include jocurile de pe consolă, PC, dar și telefoane mobile.

Game tester job: cu ce plusuri și minusuri vine o astfel de poziție

Un game tester este responsabil cu testarea în mod repetat a unui job sau a unui anumit produs, pentru a identifica orice probleme sau bug-uri și pentru a le raporta în detaliu echipei de dezvoltare. Acest lucru poate include testarea diferitelor aspecte ale jocului, cum ar fi grafica, sunetul și performanța.

Un game tester trebuie să aibă o înțelegere bună a jocurilor video și a mecanicilor acestora, precum și abilități bune de comunicare pentru a raporta corect problemele echipei de dezvoltare. Este, de asemenea, important să ai o bună atenție la detalii, unele bug-uri nu sunt atât de vizibile și să lucrezi bine în echipă. Alte responsabilități pot include crearea de rapoarte detaliate despre problemele identificate, precum și colaborarea cu echipa de dezvoltare pentru a soluționa aceste probleme.

Un game tester poate fi angajat de o companie de dezvoltare de jocuri sau de una care se ocupă strict de partea de testare a diverselor produse. Programul de lucru pentru o astfel de poziție poate fi full-time sau part-time, iar munca poate fi făcută atât de la ​​birou, cât și de acasă.

Există, de asemenea, diferite niveluri de experiență pentru posturile de game tester. Un junior game tester poate începe prin a testa jocuri simple și a raporta problemele către echipa cu un nivel sporit de senioritate, în timp ce un game tester senior poate avea responsabilitatea de a testa jocuri complexe și de a coordona echipa de game testeri juniori. Calificările necesare pentru un job de game tester variază de la un angajator la altul, dar o diplomă de liceu sau chiar una universitară în domeniu pot fi necesare.

Este important de menționat că jobul de game tester poate fi solicitant și obositor. Testerii de jocuri petrec mult timp jucând același joc, identificând probleme și raportându-le echipei de dezvoltare. Jobul poate fi și unul sezonier, înainte de lansare, când compania vrea să asigure că jocul este perfect funcțional. De asemenea, jobul este unul repetitiv pentru că un game tester trebuie să fie dispus să joace același nivel de multe ori, deoarece acest lucru este esențial în identificarea tuturor problemelor.

Zeci de mii de locuri de muncă sunt disponibile acum pe eJobs.ro. Daca ești interesat și de alte poziții entry-level, un job part time sau full time, sau chiar de un internship, poți accesa eJobs.ro și te îndemnăm să cauți locuri de munca din departamentele preferate, pentru a descoperi care sunt opțiunile momentului. Iar în cazul în care cele cu prezență la birou nu te satisfac, există firește și numeroase variante de remote jobs!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5