Secretarul de stat Monica Săsărman: 12 comune din Bistriţa-Năsăud beneficiază de fonduri pentru construirea reţelelor de alimentare cu gaze naturale

    Secretarul de stat Monica Săsărman de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că peste 187 milioane lei vor veni în judeţ în investiţii de construire sau extindere a reţelelor de alimentare cu gaze naturale. Potrivit oficialului guvernamental, Ordinul de ministru pentru alocarea sumelor pe obiective de investiţii a plecat de la Ministerul Dezvoltării şi este acum la Ministerul Energiei, iar în perioada imediat următoare ar putea fi semnate contractele de finanţare.

         „Avem o asociere între Unitatea Administrativ-Teritorială (UAT) Dumitra, UAT Zagra, UAT Nimigea şi UAT Chiuza. Valoarea acestui proiecte este undeva la peste 63 milioane lei şi deserveşte 4300 gospodării.

         A doua asociere este cea constituită pe Valea Sălăuţei, din care fac parte UAT Salva, UAT Runcu Salvei, UAT Coşbuc, UAT Telciu şi UAT Romuli. Valoarea alocată este undeva la 52 milioane lei şi vor putea fi deservite 3800 gospodării.

         Dăm start şi pe Valea Someşului şi avem asocierea dintre Rebrişoara, Feldru şi Rebra, cu o valoare la fel, peste 52 milioane lei şi peste 3700 de gospodării.

         Este lucru bun pentru judeţul nostru, este aşteptat şi este încă un obiectiv pe care preşedintele Radu Moldovan şi le-a fixat la nivelul judeţului şi care va prinde contur în perioada următoare”, a declarat secretarul de stat Monica Săsărman.

         Alături de secretarul de stat Monica Săsărman, la conferinţa de presă au fost prezenţi primarii Gheorghe Onul (Salva), Gheorghe Bălăjan (Dumitra), Nicolae Buşcoi (Zagra) şi Ioan Pavelea (Coşbuc) care au salutat aceste investiţii. De altfel, aceştia au menţionat că populaţia aşteaptă o astfel de investiţie pentru că încălzirea cu gaze naturale este mai ieftină decât cea cu lemne. Mai mult, este foarte greu să asiguri lemne de foc pentru întreaga populaţie, dar şi să găseşti forţe de muncă care să le pregătească pentru foc. De exemplu, la Dumitra ar fi necesar 80.000 mc de lemne pentru întreaga comună, iar prin Ocolul Silvic se pot asigura sub 3.000 mc.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5